Harry Maguire nousi jälleen otsikoihin maanantai-iltana, kun Englanti ja Saksa päätyivät 3-3 -tasapeliin UEFA Nations Leaguen viimeisellä kierroksella.

Maguire aiheutti ottelussa rangaistuspotkun ja lisäksi menetti pallon, joka johti Saksan maaliin. Toppari oli siten osallisena kahdessa takaiskumaalissa.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate sai vastata lehdistötilaisuudessa mielenkiintoiseen kysymykseen. Mitä pitäisi tapahtua, jotta luotsi jättäisi luottotopparinsa ulos maajoukkueesta?

Southgate käytti esimerkkinä Luke Shaw’ta. Shaw pelaa seurajoukkueessaan vähän, mutta on viime aikoina onnistunut maajoukkueessa. Saksaa vastaan hän teki maalin.

– Shaw on yksi esimerkki pelaajasta, joka on antanut meille uskomattomia hetkiä. Hän on loistava pelaaja. Joten mitä teemme? Emmekö valitse Shaw’ta maajoukkueeseen, koska hän ei pelaa tarpeeksi jalkapalloa seurajoukkueessaan, vai valitsemmeko pelaajan, joka kykenee siihen, mitä hän tänään teki?

– Nämä asiat herättävät aina puhetta, mutta tällä hetkellä meidän on tuettava parhaita ja kokeneita pelaajiamme ellemme ole siinä tilanteessa, että heidän valitseminen maajoukkueeseen on käytännössä mahdotonta.

LUE MYÖS: Harry Maguire epäonnistui jälleen – Jermain Defoe: ”Jostain syystä hän tekee aina henkilökohtaisia virheitä”