Leicesterin keskikenttäpelaaja James Maddison janoaa päästä Englannin paidassa kentälle MM-kisoissa.

Monet asiantuntijat ja fanit suorastaan vaativat Maddisonia, 26, kisajoukkueeseen hänen hienojen esitystensä takia, ja heidän toiveensa toteutui.

Maddison loukkaantui kuitenkin juuri ennen kisoja, eikä hän ollut kokoonpanossa lainkaan kahdessa ensimmäisessä lohkopelissä. Englannin kaksi viimeisintä ottelua Maddison on seurannut vaihtopenkiltä.

Englanti kohtaa seuraavassa ottelussaan Ranskan puolivälierässä, eikä päävalmentaja Gareth Southgate tee välttämättä turnauksen loppumetreillä suuria muutoksia avauskokoonpanoonsa, jos Englanti jatkaa kisoissa eteenpäin.

Maddison ymmärtää kilpailutilanteen, mutta myöntää, että hän haluaa kuumeisesti saada toisen A-maaottelun tililleen. Hänen toistaiseksi ainoa esiintymisensä Englannin paidassa tuli marraskuussa 2019 EM-karsintapelissä Montenegroa vastaan.

– Mukana oleminen ei aina tarkoita minuutteja kentällä, ja se on asia, jonka olen luultavasti oppinut viime viikkoina täällä, kommentoi Maddison Talksportille.

– Tietysti jokainen pelaaja haluaa pelata, enkä minä ole poikkeus. Haluan epätoivoisesti kentälle näyttämään, mitä osaan, mutta sellaista se on.

– Tämä on ensimmäinen arvoturnaukseni aikuisten tasolla, ja on mahtavaa olla osa sitä. Tämä on ollut iso oppimisprosessi, ja täällä kerryttää päivittäin niin paljon kokemusta ilman, että edes tajuaa, miten se toimii ja mitä menestys vaatii.

– Voin hyvin, loukkaatumiseni on takana. Olen sataprosenttisessa kunnossa. Olen harjoitellut nyt jonkin aikaa ja olen ollut viime peleissä käytettävissä, joten minun on vain oltava kärsivällinen ja valmiina, tehtävä kovaa töitä ja koitettava olla vaihtoehto valmentajalle.