Eddie Howe ymmärtää Newcastlen ennätyshankinta Alexander Isakin tuskan epäonnistuttuaan tekemään odotettua vaikutusta seurassa.

Real Sociedadista 60 miljoonalla punnalla saapuneen ruotsalaishyökkääjän odotetaan olevan vuodenvaihteeseen saakka sivussa.

Isak, 23, sai reisivamman syyskuussa Ruotsin maajoukkuekomennuksella. Hyökkääjä ehti pelata siirtonsa jälkeen vain kolmessa ottelussa Howen miehistössä.

Isak ei tule olemaan Newcastlen käytössä Boxing Dayn Leicester-ottelussa tai Uudenvuodenpäivän Leeds-ottelussa.

Howe tuntee itse sympatiaa Isakia kohtaan koettuaan samat asiat omalla peliurallaan. Englantilaismanageri sai vuonna 2002 Portsmouth-debyytissään polvivamman ja pelasi kahden vuoden aikana vain kaksi ottelua seurassa.

– Käymättä hänen päänsä sisällä, sanoisin tämän olleen hänelle hyvin vaikea paikka, Howe kommentoi lehdistölle ennätyshankintansa tilannetta.

– Minulla oli sama tunne urallani, kun siirryin uuteen seuraan. Kun siirryin Portsmouthin, en pelannut kahta ottelua enempää.

– Minulla oli paljon tunteita kiertämässä sisälläni. Tunsin syyllisyyttä ja pettäneeni heidät. Kehoni ei antanut minun toteuttaa sitä, mitä halusin. Alex tuntee jollain tavoin samoja tunteita. Siitä ei ole epäilystäkään.

Isak ehti tehdä ennen loukkaantumistaan kaksi maalia. Howe näkee ruotsalaisen poissaolossa myös positiivisen puolen.

– Tiedän sen tunteen. Haluat todistaa taitosi uudelle seuralle ja uusille kannattajille. Hän ei ole pystynyt toistaiseksi tekemään sitä. Sillä voi olla etunsakin. Joskus kun olet pois parrasvaloista pystyt paremmin oppia tuntemaan joukkuetoverisi ja seurasi.

– Kun palaat kentälle, tunnet kuin olisit kotona. Tunnet olisi mukavammaksi ympärilläsi. Meidän täytyy ajatella positiivisesti. Toivomme hänen tekevän palatessaan suuren vaikutuksen.

LUE MYÖS!