Erling Haalandin avauskausi Manchester Cityssä on mennyt paremmin kuin edes osattiin odottaa.

Haaland oli jälleen hyvin tärkeässä roolissa, kun Man City tuhosi Arsenalin Valioliigan kärkikamppailussa maalein 4-1 ja otti vahvan kiinnityksen mestaruuteen. Norjalainen syötti kaksi maalia ja teki itse yhden.

Se oli Haalandille jo kauden 33. maali tämän kauden Valioliigassa. Sillä irtoaa samalla uusi yhden kauden maaliennätys 38 pelin sarjassa. Aiempi ennätys oli Liverpoolin Mohamed Salahin nimissä kaudelta 2017-18.

Haalandilla on vielä hieman matkaa Valioliigan kaikkien aikojen yhden kauden maaliennätykseen. Andy Cole ja Alan Shearer osuivat sarjassa 34 kertaa yhden kauden aikana peräkkäisillä kausilla 1993-94 ja 1994-95. Tuolloin Valioliigassa pelattiin 42 ottelua 38 sijaan.

Jos loukkaantumisia ei tule, on hyvin todennäköistä, että Haaland rikkoo myös Colen ja Shearerin ennätyksen, sillä pelejä on jäljellä vielä seitsemän.

Kaikki kilpailut mukaan lukien Haaland on iskenyt tällä kaudella 43 ottelussa uskomattomat 49 maalia ja antanut päälle kahdeksan maalisyöttöä.

LUE MYÖS