Mestarien liigan finaali pelataan lauantai-iltana Istanbulissa. Manchester City ja Internazionale iskevät yhteen loppuottelussa.

Manchester City lähtee finaaliin varsin suurena ennakkosuosikkina.

Jos Manchester City voittaa lauantaisen finaalin, tulee siitä samalla englantilaisen jalkapallohistorian toinen triplamestaruuden voittanut seura. Manchester City on jo kruunattu tänä keväänä Valioliigan ja FA Cupin mestariksi.

AS haastatteli Manchester Cityn ehdottomiin avainpelaajiin lukeutuvaa Rodria. Rodri tiedostaa, miten suuri juttu triplan voittaminen olisi. Se ei ole jokapäiväistä herkkua millekään seuralle.

– Se olisi hienoa ja historiallista. Englannissa vain Manchester United, eli paikallisvastustajamme, on onnistunut voittamaan sen. Kyseessä ei ole ainoastaan Mestarien liigan voitto. Tripla olisi jotain todella vaikuttavaa. Menemme askel kerrallaan. Jäljellä on vielä tämän viimeisen mestaruuden voittaminen, ja olemme taistelleet paljon tämän eteen. Tulemme otteluun parhaassa iskussa.

– Tällä kaudella olemme muuttaneet hieman pelitapaamme. Joukkueeseen on tullut tärkeitä pelaajia ja pelitapaa on siten jouduttu muokkaamaan. Meillä on ollut aina korkea taso, mutta ei välttämättä tasaisuutta tuloksissa. Nyt olemme kyenneet saavuttamaan sen, että olemme hyvin tasaisia niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola on nostanut esiin Interin taktisen fiksuuden. Myös Rodri tiedostaa, millaisen joukkueen Manchester City kohtaa lauantaina.

– Tiedämme, millainen vastustaja asettuu vastaan. Inter on hyvin kilpailullinen ja fiksu joukkue, jolla on pelitapa, joka vaatii meiltä paljon kärsivällisyyttä. Meidän on oltava todella keskittyneitä. Heillä on erilaiset aseet kuin meillä. Meidän on osattava pelata ottelu oikealla tavalla.

LUE MYÖS