Arsenalin manageri Mikel Arteta varoittaa maalivahtiaan Aaron Ramsdalea tekemästä hätiköityjä päätöksiä tulevaisuutensa suhteen.

Ramsdale, 25, pelasi kaksi edellistä kautta Arsenalin ykkösvahtina, mutta täksi kaudeksi Tykkimiehet hankki Brentfordista David Rayan, joka on ottanut hänen paikkansa tolppien välissä.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate valitsi Ramsdalen mukaan viimeisiin EM-karsintaotteluihin, mutta sanoi, ettei voi luvata tälle paikkaa ensi kesän lopputurnauksen, jos Ramsdale jatkaa penkillä istumista.

Artetan mukaan Ramsdalen tilanne voi vielä muuttua kauden aikana. Espanjalaisluotsi korosti, että hän tarvitsee jokaista pelaajaa ryhmässään.

– Haluamme vain parasta pelaajillemme ja yritämme tehdä sen. Tiedämme vaikutuksen, joka meillä voi olla – joskus positiivisesti, joskus ei niin positiivisesti, heitä kohtaan, sanoi Arteta Sky Sportsin mukaan.

– Yritämme aina tehdä parhaamme auttaaksemme heitä, mutta tämä on joukkuelaji, jossa tarvitaan 24 pelaajaa, joiden on täytettävä roolinsa. Ja rooli, joka sinulla on elokuussa, voi olla hyvin erilainen kuin maaliskuussa.

– Kokemukseni mukaan ennenaikaisten päätösten tekeminen ei siis ole lainkaan hyvä asia, ja myös siksi, että joukkueella on tiettyjä tarpeita, jotka on täytettävä. Sitä ei voi tehdä kuudella, 10 tai 14 pelaajalla. Se on mahdotonta. Tarvitaan siis kaikkia, ja Aaronilla on todella tärkeä rooli joukkueessa.

– Minulla ei ole mitään viestiä seuroille [jotka saattavat haluta Ramsdalen). Voin puhua pelaajistani, kuinka paljon pidän pelaajistani, kuinka paljon pidän Aaronista ja että haluamme Aaronin mukaamme, se on varmaa.

Ramsdale pelasi Valioliigan neljällä ensimmäisellä kierroksella, kunnes menetti paikkansa Rayalle, 28, joka on kantanut torjuntavastuun myös Mestarien liigassa. Liigacupissa Ramsdale sai kaivattuja minuutteja, mutta Arsenal putosi kilpailusta hävittyään Newcastlelle kuun alussa 1-3.

Arsenalin ja Ramsdalen sopimus on voimassa kesään 2026 saakka, mutta hänet on yhdistetty siirtohuhuissa eri seuroihin.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
Raya vs Ramsdale in the Premier League this season 🧐🧤

Linkki twiittiin.