Chelsean entinen manageri José Mourinho on paljastanut todellisen syyn sille, miksi Mohamed Salah ja Kevin De Bruyne päästettiin lähtemään lontoolaisseuran riveistä.

Chelsean ratkaisu luopua Valioliigan kirkkaimpiin tähtiin nykyisin lukeutuivista pelaajista on herättänyt hämmennystä vuosien varrella.

Mourinho, 60, työskenteli molempien kanssa Stamford Bridgellä, mutta näki Salahin lähtevän AS Romaan ja De Bruynen saksalaiseen Wolfsburgiin.

Portugalilaisluotsi on nyt kertonut, miksi myöhemmin Liverpooliin ja Manchester Cityyn päätyneet huippupelaajat päästettiin lähtemään ennen kuin heidän täysi potentiaalinsa ehti päästä valloilleen.

– Rehellisesti sanottuna he lähtivät, koska he halusivat lähteä. He lähtivät, koska he eivät halunneet odottaa, Mourinho kertoi Chelsean ex-pelaaja John Obi Mikelin isännöimän Obi One -podcastin vieraana.

Salah ja De Bruyne eivät nauttineet merkittävästä vastuusta Mourinhon alaisuudessa. AS Roman nykyinen päävalmentaja kuvailikin pelaajia lapsiksi, jotka eivät vain malttaneet odottaa tilaisuuttaan.

– Joskus lapset tekevät tällaisia päätöksiä, koska he eivät pysty odottamaan tai heillä ei ole kärsivällisyyttä olla rauhallisia ja odottaa oikeaa hetkeä. Heidän vaihtoehtonsa (lähteä) oli hyvä, mutta joskus heidän uransa menee väärään suuntaan.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Yli 200 maalia Liverpoolille tehnyt Salah teki ensimmäiset kaksi Valioliiga-osumaansa Chelsean paidassa. Kuva: Getty Images

Salah pelasi Chelsealle 19 ottelua ennen alustavaa lainasiirtoaan Fiorentinaan, jonka jälkeen Roma nappasi hänet pysyvästi itselleen vain 15 miljoonalla eurolla.

De Bruyne nähtiin Chelsean paidassa sen sijaan vain yhdeksän kertaa, ennen kuin Wolfsburg kiinnitti belgialaisen riveihinsä 22 miljoonalla eurolla.

– Menimme kauden alussa pre-seasonille Aasiaan. Kevinin oli tarkoitus mennä lainalle saksalaiseen joukkueeseen. Sanoin seuralle: ”Ei, en halua häntä lainalle, haluan hänet joukkueeseeni”. Hän jäi luokseni, ja hän aloitti Valioliiga-kauden pelaamalla avauskokoonpanossa.

– Sen jälkeen pelasimme Super Cupin ottelussa Bayern Münchenia vastaan, eikä hän pelannut siinä ottelussa. Seuraavana päivänä hän halusi lähteä. Pelasimme kauden toisessa Valioliiga-ottelussa 0–0-tasapelin Manchester Unitedia vastaan Old Traffordilla. Hän pelasi muutaman minuutin, mutta se ei riittänyt, joten hän halusi lähteä.

– He olivat vain lapsia, jotka eivät malttaneet odottaa. Kun olet Chelseassa ja haluat lähteä, toinen tulee mennessäsi. Heidän urapolkunsa kertovat, että he tekivät oikean ratkaisun, mutta se ei ollut minusta kiinni. Muut kaverit luultavasti sanovat, että työnsin heidät pois, mutta he eivät sanoisi niin.

De Bruyne palasi brittifutiksen pariin, kun hän siirtyi Manchester Cityyn vuonna 2015. Belgialaistaituri on nyt viisinkertainen Valioliigan mestari.

Salah on sen sijaan saavuttanut 150 Valioliiga-maalia sen jälkeen, kun hän palasi Englantiin vuonna 2017. Egyptiläistähdellä on myös Valioliigan, Mestarien liigan, FA Cupin ja Carabao Cupin voitot vyöllään.