Englannin jalkapalloliitto (FA) on kumonnut Evertonin hyökkääjän Dominic Calvert Lewinin pelikiellon seuran valituksen myötä.

Calvert-Lewin, 26, sai viime viikolla suoran punaisen kortin FA Cupin ottelussa Crystal Palacea vastaan taklattuaan Nathaniel Clynea. Everton-kärki tuli tilanteeseen napit edellä, mutta monet pitivät tilanteessa sattunutta kontaktia pienenä.

Erotuomari Chris Kavanagh antoi pelin jatkua taklauksen jälkeen, mutta kävi tarkastamassa tilanteen ruudulta videotuomari Michael Salisburyn kehotuksesta, ja antoi Calvert Lewinille hyökkääjän uran ensimmäisen punaisen kortin.

Evertonin manageri Sean Dyche sanoi pelin jälkeen, että VAR-systeemi alkaa koetella hänen kärsivällisyyttään. Dychen mielestä videotarkistuksissa näytettävät hidastukset saavat kaiken näyttämään pahemmalta. Everton-luotsi sanoi myös, että tuomio on käytännössä selvillä jo siinä vaiheessa, kun erotuomari pyydetään kentän laidalle katsomaan videota.

Calvert-Lewinin oli määrä olla pelikiellossa kolme ottelua, mutta FA:n päätöksen myötä hän on välittömästi Evertonin käytettävissä.

Everton kohtaa seuraavassa ottelussaan Aston Villan ensi lauantaina kotikentällään Valioliigassa. Toffeesin ottelu Palacea vastaan päättyi 0-0-tasapeliin, joten joukkueet kohtaavat ensi viikolla uusintaottelussa.