Arsenal kärsi shokkitappion sunnuntai-iltana, kun Crystal Palace nujersi Tykkimiehet 3-2-lukemin Emirates Stadiumilla.

Arsenal olisi siirtynyt voitolla sarjataulukon kolmannelle sijalle Tottenhamin ylitse. Tappion myötä Arsenal jäi kuitenkin viidenneksi, samoihin pisteisiin kuin viidentenä oleva Chelsea.

Arsenalin sijoittuminen TOP4:n joukkoon on kuitenkin yhä pelaajien omissa käsissä, kun jokaisella seuralla on enää neljä valioliigaottelua jäljellä. Arsenalin on vain pidettävä maaliero Chelseaa parempana, jos pistetilanne pysyy kauden loppuun saakka identtisenä.

Unai Emery on luottavainen Arsenalin TOP4-mahdollisuuksiin Palace-tappiosta huolimatta. Mestarien liiga -paikka voi myös aueta Eurooppa-liigan mestaruudella.

– Suuri pettymys, se oli iso tilaisuus. Mutta me voimme sanoa että olemme ottaneet tärkeitä pisteitä aiemmin, minkä takia olemme nyt siinä tilanteessa missä olemme, ja meillä on tilaisuus saavuttaa tavoitteemme, Emery kertoi lehdistölle.

– Päätavoitteemme on selviytyä Mestarien liigaan Valioliigan tai Eurooppa-liigan kautta. Menetimme valtavan tilaisuuden tänään, mutta se ei muuta meidän ideaamme. Kaikki on yhä meidän käsissämme, me voimme jatkaa voittamista ja sijoittua neljän parhaan joukkoon.