Pitkään näytti siltä, että vuoden 2012 EM-kisat jäävät Ashley Youngin uran ainoaksi arvoturnaukseksi. Vuosina 2014-2016 ei pelannut ainuttakaan maaottelua, mutta uusi toivonkipinä heräsi, kun Gareth Southgate kutsui Youngin maajoukkueeseen neljän vuoden poissaolon jälkeen marraskuussa 2017.

32-vuotias laituri/laitapakki on pelannut Manchester Unitedissa vahvan kauden, ja on saanut kantaa hyvin usein myös kapteeninnauhaa käsivarressaan. Young nimettiinkin Englannin maajoukkueeseen myös maaliskuun ystävyysotteluihin Italiaa ja Hollantia vastaan.

Lähinnä laitapuolustajana tällä kaudella loistanut Young uskoo, että hänen monipuolisuutensa tuo hänelle paikan myös Englannin kesän MM-joukkueessa.

– Nykypäivänä pelaajat ovat hyvin monipuolisia, ja se pätee myös minuun. Olen pelannut useilla eri pelipaikoilla. Olen sitä mieltä, että hyvän jalkapalloälyn avulla voi sopeutua mille paikalle tahansa, Young sanoo Sky Sportsin haastattelussa.

[readmore from=Ashley-Young]

– Olen osoittanut tällä kaudella olevani kykeneväinen sopeutumaan. Aina, kun manageri luottaa minuun, annan kaikkeni ja pelaan niin hyvin kuin pystyn.

Young teki vuosina 2007-2011 neljän ja puolen kauden aikana laitalinkin tontilta Aston Villalle yhteensä 30 maalia. Vuodesta 2011 lähtien hän on edustanut Manchester Unitedia, muttei koskaan niin puolustavassa roolissa kuin tällä kaudella. Silti monien mielestä tämä kausi on kenties Youngin uran paras.

Seura- ja valmennusjohdon tyytyväisyydestä kertoo sekin, että United päätti käyttää Youngin sopimuksessa olleen option vuoden jatkosta.

– On hienoa, että saan jatkaa tällä ensi kaudellakin. Unitedissa on mahtavaa pelata ja toivottavasti pystymme jatkossa tätä kautta parempaan, Young jatkaa.