Valioliigapelaajia vilisevä Belgia nujersi viisinkertaisen mestarin Brasilian 2–1 ja selvitti tiensä MM-lopputurnauksen neljän parhaan joukkoon.

Belgian maalintekijät Kazanissa pelatussa puolivälieräkamppailussa olivat Kevin De Bruyne ja omiin osunut Fernandinho. Molemmat edustavat seuratasolla Manchester Cityä.

Fernandinho jatkoi pallon epäonnekkaasti omaan verkkoon 13. minuutilla Nacer Chadlin antaman kulmapotkun jälkeen.

De Bruyne kasvatti punapaitojen johtoa huikealla laukauksellaan puolen tunnin pelin jälkeen. Esityön vastaiskumaaliin teki Romelu Lukaku erittäin vahvalla nousullaan.

Brasilia yritti vimmatusti päästä peliin mukaan. Vaihtopelaaja Renato Auguston 76. minuutin kavennusmaali jäi kuitenkin laihaksi lohduksi keltapaitojen kannalta.

Välierävaiheessa Belgia kohtaa naapurimaansa Ranskan, joka kaatoi omassa puolivälieräottelussaan Uruguayn 2–0.