Manchester United voitti sunnuntaina Manchester Cityn 2-0 Anthony Martialin ja Scott McTominayn maaleilla.

Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten legendamanageri Sir Alex Fergusonin aikakauden, kun United on voittanut kauden molemmat kohtaamiset Valioliigassa Cityä vastaan. Joulukuussa United kaatoi Cityn Etihad Stadiumilla maalein 2-1.

City oli sunnuntaina vaisu hyökkäyssuuntaan, mutta suorittaminen oli heikkoa myös puolustuspäässä. Cityn maalivahti Ederson Moraes päästi Martialin laukauksen ensimmäisessä maalissa etukulmasta sisään ja toisessa osumassa Ederson heitti pelivälineen suoraan McTominaylle, joka latasi vastapallon verkkoon. Martial oli iskeä toisenkin osuman, kun Ederson otti pallon huolimattomasti haltuun, mutta brassivahti ennätti väliin ennen kuin omissa soi jälleen.

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola puolusti Edersonia Sky Sportsin haastattelussa virheistä huolimatta.

– Hän pelasti yksi tai kaksi tilannetta. Hän on erinomainen maalivahti. Minä en tullut tänne tuomitakseni pelaajiani, virheet ovat osa tätä lajia. Hän toipuu tästä ja hän on erinomainen maalivahti.

Guardiolan mukaan hänen suojattinsa esiintyivät edukseen Old Traffordilla.

– Me pelasimme hyvin. Meidän pelimme kaipasi hieman jotain hyökkäyskolmanneksella, mutta toinen puoliaika oli paljon parempi. Se oli hyvä esitys, sanoi espanjalaisvalmentaja BBC:lle.

Anthony Martialin (vas.) toinen maali oli pienestä kiinni, mutta Ederson Moraes paikkasi oman virheensä. Kuva: Getty Images

– Me pelasimme samalla tavalla. Yritimme prässätä ja puolustaa hyvin ja onnistuimme siinä.

– He [United] odottivat ja syöttivät pitkiä palloja vastahyökkäyksissä Daniel Jamesille ja Anthony Martialille.

– Me pelasimme omaa peliämme, mutta valitettavasti päästimme maalin. He odottivat meidän virheitämme.

Cityn portugalilaislaituri Bernardo Silva ei jakanut managerinsa mielipidettä ottelusta.

– Tämä oli huono peli meiltä. Tätä ei voi hyväksyä. Me emme aloittaneet huonosti, me pelasimme varsin hyvin, kunnes päästimme maalin, sanoi Silva Sky Sportsille.

Bernardo Silva (vas.) pelasi 60 minuuttia Manchester Cityn keskikentällä. Kuva: Getty Images

– Me tiedämme, kuinka hyviä Manchester Unitedin pelaajat ovat vastahyökkäyksissä, he ovat todella aggressiivisia.

– Meidän on käytävä tämä ottelu läpi ja kuunneltava, mitä Pepillä on sanottavana. Mutta me emme voi hävitä näin monta ottelua. Meidän on selvitettävä, mikä ei toimi ja vähennettävä virheitä.

– Tämä on erittäin huono päivä meille. Tämä on aina erityinen peli, vaikkemme taistelekaan mestaruudesta. Tämä on erityinen peli kannattajillemme ja meille ja meidän on pystyttävä parempaan, jatkoi Silva BBC:n haastattelussa.

– Me aloitimme hyvin, mutta kaikki muuttui maalin jälkeen. Tämä oli minun mielestäni todella huono suoritus.

– Pallonhallinta on tärkeää, mutta se ei määrittele, pelaammeko hyvin vai emme. Me emme hallinneet tätä ottelua niin kuin meidän olisi pitänyt.

– Me pidimme palloa enemmän, mutta heillä oli enemmän selkeitä tekopaikkoja.

LUE MYÖS: