Tottenham eteni FA Cupin viidennelle kierrokselle, kun se kaatoi keskiviikkona Southamptonin uusintaottelussa lukemin 3-2.

Spurs siirtyi ottelussa johtoon hieman onnekkaasti 12. peliminuutilla. Tanguy Ndombelen laukaus muutti vieraiden puolustajasta Jack Stephensistä suuntaa, ja kimposi verkon perukoille.

Pirteästi avausjaksolla esiintynyt Southampton oli lähellä tasoitusta seitsemän minuuttia myöhemmin. Danny Ingsin laukaus osui kuitenkin ainoastaan ylärimaan.

Ottelun 34. minuutilla vieraat lopulta tasoittivat ottelun. Nathan Redmond laukoi boksin sisältä kohti kotijoukkueen maalia, Hugo Lloris torjui vielä hänen laukauksensa, mutta torjunnasta pallo kimposi suoraan Shane Longille, joka siirsi pelivälineen verkkoon ohi ranskalaisvahdin.

Avausjakson loppupuolella nähtiin ikävä loukkaantuminen, kun vieraiden James Ward-Prowsen polvi hajosi harmittoman näköisessä tilanteessa. Keskikenttäpelaaja oli tilanteen jälkeen todella tuskainen, ja hänelle jouduttiin antamaan lisähappea. Lopulta mies kannettiin paareilla pois kentältä.

Southampton FC

@SouthamptonFC

40: A worrying sign for #SaintsFC as @Prowsey16 is stretchered off looking in some pain. [1-1]
Stay strong, @Prowsey16! ❤️

Kamppailun 54. minuutilla José Mourinho otti puolustaja Jan Vertonghenin vaihtoon. Belgialainen oli todella pettyneen näköinen kävellessään ulos kentältä, ja istuessaan vaihtopenkillä vielä pitkään vaihdon suorittamisen jälkeenkin.

Southampton siirtyi ottelussa johtoon 71. minuutilla Ingsin toimesta. Hyökkääjä laukoi pallon komeasti alakulmaan Redmondin upeasta esityöstä.

Spurs tuli kuitenkin nopeasti tasoihin Lucas Mouran osumalla seitsemän minuuttia vieraiden johtomaalin jälkeen. Brasilialainen purjehti Soton-puolustuksen läpi ja laukoi pallon alakulmaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin 85. minuutilla. Son Heung-min hankki Spursille rangaistuspotkun, kun vieraiden maalivahti Angus Gunn kaatoi hänet. Son ampui itse pilkusta pallon vasempaan kulmaan.