Chelsean kannattajat saavat keskiviikkoiltana tilaisuuden osoittaa kunnioitustaan seuralegenda Frank Lampardille, joka saapuu Stamford Bridgelle Mestaruussarjassa pelaavan Derbyn managerina Liigacupin neljännen kierroksen ottelua varten.

Lampard, nyt 40, pelasi Chelseassa 13 vuotta ja on seuran historian paras maalintekijä. Hän päätti pestinsä lontoolaisten riveissä kesään 2014 ja pelasi sen jälkeen Valioliigaa Manchester Cityssä ja viime vuoden alkuun asti MLS:ää New York City FC:ssä. 106 A-maaottelua Englannin keskikentällä luutinut Lampard uurasti urallaan peräti 611 Valioliigan ottelussa.

Viasatin selostaja Ville Kuusinen uskoo 211 maalia 648:ssa kaikkien kilpailujen otteluissa Chelsealle iskeneen Lampardin saavan arvoisensa tervetulotoivotuksen keskiviikkona.

– Lampard on yksi seuran legendaarisimpia pelaajia, hän saa varmasti lämpimän vastaanoton, Kuusinen sanoo Valioliiga.comille.

Futisääni arvioi Chelsean italialaismanagerin Maurizio Sarrin kierrättävän pelaajia paljon viime ottelusta. Chelsea murskasi viikonloppuna Burnleyn vieraissa 4-0-lukemin. Kentällä ei nähty tuolloin Eden Hazardia, ja tuskin nähdään keskiviikkonakaan.

– Jos Ruben Loftus-Cheek saa peliaikaa, häntä on seurattava tarkasti. Hazardin poissaolon aikana hän on ottanut roolia vastuuta sadessaan.

– Hänen ja Ross Barkleyn onnistumiset ovat Chelsealle tärkeitä siinäkin määrin, että he ovat englantilaisia. Lampardin lähdön jälkeen sinisten hyökkäyspään tehoista ovat vastanneet ulkomaalaiset.

Loftus-Cheek, 22, on ollut mainiossa maalivireessä viime peleissä. Burnleya vastaan hän iski maalin lisäajalla tultuaan kentälle 30. minuutilla. Vain kolme päivää aiemmin nuorukainen oli paukuttanut hattutempun 3-1-voitossa BATE Borisovista Eurooppa-liigassa.

Derby on vastannut Liigacupissa jo yhdestä isosta yllätyksestä, kun se tiputti Manchester Unitedin jatkosta rangaistuspotkukilpailun jälkeen reilu kuukausi sitten Old Traffordilla. Joukkue on suoriutunut Lampardin johdolla vahvasti myös Mestaruussarjassa. Se on sarjassa kuudentena ja vain neljä pistettä sarjakärki Sheffield Unitedia perässä.

Englannin Liigacupin ottelu Chelsea-Derby näkyy keskiviikkona 31.10. Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa (www.viaplay.fi) klo 21.40 alkaen. Ville Kuusisen selostaman ottelun parhaat palat ovat katsottavissa Viafreessä (www.viafreee.fi).

Christos Zavros