Fulhamin putoaminen takaisin Mestaruussarjaan sai sinettinsä maanantaina, kun se hävisi kotikentällään Burnleylle 0-2-lukemin.

Vielä helmikuun lopulla Fulhamin tilanne sarjapaikan suhteen näytti hyvältä. Scott Parkerin luotsaama ryhmä oli viiden ottelun tappiottomassa putkessa ja tuolloin etenkin puolustuspeli toimi – se piti maalinsa puhtaana peräti neljästi.

Putki katkesi Tottenhamia vastaan maaliskuun alussa, mutta sitä seurasi komea vierasvoitto Anfielfilta. Tuon ottelun jälkeen Fulhamin loppukausi on ollut pelkkää alamäkeä.

Edellisestä seitsemästä ottelustaan Fulham on hävinnyt kuusi ja pelannut kertaalleen tasan. 21 mahdollisesta pisteestä se on kerännyt vain yhden, joten ei mikään yllätys, että kuilu putoamisviivaan venyi ja putoaminen varmistui jo kolme kierrosta ennen loppua.

Parker oli ymmärrettävistä syistä murtunut mies, kun putoaminen varmistui.

– Se (putoaminen) on ollut meidän uhkana koko ajan, mutta se ei peitä pettymystä ja surua, jonka tunnen tänä iltana, Parker sanoi kohtalokkaan Burnley-tappion jälkeen.

– Se on väistämätön asia nyt, olen musertunut.

Fulhamista on tullut todellinen hissijoukkue, sillä viimeisen neljän kauden aikana se on vaihtanut sarjaporrasta jokaisen kauden jälkeen.

– Seuran on tehtävä nyt suuria päätöksiä, Parker korosti.

– Olemme viime vuosien aikana nousseet, pudonneet, nousseet ja nyt taas pudonneet. Tämä vuoristorata sekä ylä- ja alamäet eivät ole asioita mitä haluamme.