Tottenhamin maalitykki Harry Kane on määrrätty noin kuudeksi viikoksi sairaslomalle nilkkavamman takia.

Englannin maajoukkuehyökkääjä on pelannut hurjan määrän minuutteja tällä kaudella, mikä luonnollisesti pohjustaa Kanen viimeisintä loukkaantumista.

Kyseessä ei kuitenkaan ole vain viime kuukausien rasitus, vaan pikemminkin viime vuosien.

Siitä lähtien kun Kane pelasi ja maalasi Aston Villaa vastaan marraskuussa 2014, hän on pelannut yhteensä 230 kilpailullista ottelua, kun sekä seura- että maajoukkuepelit lasketaan yhteen.

Numerot tiivistäen Kane on pelannut siis viimeisen 51 kuukauden aikana ottelun joka 6,5. päivä. Yksi ottelu viikossa, neljän vuoden ajan, tauotta.

Kane ei ole saanut kokonaisen ottelun verran lepoa sitten kesäkuun 28. päivä, kun hän istui Englannin viimeisen lohko-ottelun Belgiaa vastaan penkillä kesän MM-kisoissa.

Kesällä hän pelasi täydet minuutit lähes jokaisessa MM-kisapelissä – joista kaksi venyi jatkoajalle – eikä lepoa ole tullut tällä kaudella Tottenhamissakaan.

Mauricio Pochettino on nimennyt Kanen 22 valioliigaottelusta 21 kertaa avaukseen, ottaen hänet tuon yhden penkityksenkin aikana viimeiseksi vartiksi kehiin.

Jostain syystä Pochettino otti Kanen kentälle myös Spursin FA Cup -kamppailussa Trenmere Roversia vastaan, vaikka lontoolaiset johtivat peliä jo 6-0. Toki, Kane teki pelissä vielä maalin, viimeistellen lopulta joukkueensa seitsemännen osuman.

Nyt Pochettino voi tosin katua Kanen niin sanottua ylipeluuttamista, kun 25-vuotias hyökkääjä viettää jopa seuraavat 10 ottelua sairastuvalla.

Lähteet: KJ and Caldwell podcast, Transfermarkt.com