Englannin nuorisomaajoukkueiden menestys arvoturnauksissa antaa luvan odottaa saarivaltion A-maajoukkueenkin kehittyvän lähivuosina entistä paremmin kohti maailman huippua. Englanti eteni yhdellä kisojen nuorimmista joukkueista toki jo viime kesän MM-kilpailujen välieriin, eikä päävalmentaja Gareth Southgatea tunnu huimaavan joukkueen nuorentaminen entuudestaan.

Ongelmana on kuitenkin Valioliigan huippuseuroissa tarjolla olevan peliajan vähäisyys. Siksi Southgate sanoikin haastattelussa ihailevansa nuoria Ademola Lookmania ja Jadon Sanchoa, jotka lähtivät peliajan perässä Saksan Bundesliigaan.

18-vuotias Sancho onkin tehnyt Borussia Dortmundissa nuoresta iästään huolimatta vakuuttavaa jälkeä. Viime kaudella Sancho teki 12 bundesliigaottelussa yhden maalin ja antoi neljä maalisyöttöä. Tämän kauden kolmessa ottelussa Sancho on pelannut 64 minuuttia, mutta on jo alustanut siinä ajassa kaksi maalia.

Sanchoa Englannin alle 15- ja alle 16-vuotiaiden maajoukkueissa luotsannut Dan Micciche on antanut Sanchosta arvion, joka ei varmasti jätä kylmäksi.

– Jos Sanchoa ei rajoiteta liikaa, hänestä voi tulla meille Neymarin kaltainen pelaaja – hän on ennalta-arvaamaton ja pelaa kentän vasemmalla laidalla, Micciche kuvaili Guardianille.

– Häntä on viihdyttävää seurata, mutta Neymarin tavoin Sanchokin on tehokas. Useimmissa otteluissaan hä saa myös jotain aikaiseksi, sillä ei jalkapallo kauneuskilpailu ole. Hän ei vippaile palloa vastustajan pään yli vain huvin vuoksi.

[readmore from=Jadon-Sancho]

Sancho hyvästeli Manchester Cityn 17-vuotiaana ja muutti ulkomaille peliuransa tähden. Miccichen mielestä Sanchon tärkeimpiin vahvuuksiin kuuluukin henkinen kantti.

– Sancho on henkisesti hyvin vahva. Hän siirtyi Watfordista Manchester Cityyn ja sitten toiseen maahan.

– Hän on matkustanut ympäri maailmaa seurajoukkueen ja maajoukkueen kanssa. Se kysyy kuria ja uhrautumista. Samalla hän on kuitenkin onnistunut kaikkialla, missä on pelannutkin, 39-vuotias Micciche jatkaa.