Mestarien liiga tuo Jadon Sanchon takaisin Lontooseen: ”Siitä tulee heille hankalaa”

© Kuva: Getty Images

Borussia Dortmundin paidassa huippuotteita esittänyt Jadon Sancho pelasi uransa ensimmäisen A-maaottelun Wembleyllä viime lokakuussa. Nyt englantilaishyökkääjä palaa samalle areenalle piinaamaan Tottenhamia Mestarien liigan pudotuspelivaiheessa.

18-vuotias etelälontoolainen sanoo joukkueensa olevan eri iskussa kuin viime kaudella, jolloin Spurs kaatoi sen samassa kilpailussa kahteen otteeseen.

– Mielestäni olemme kehittyneet viime kaudesta, joten kyse ei ole enää samoista peleistä. Siitä tulee heille hankalaa, varsinkin muutaman merkittävän poissaolon vuoksi.

Kenningtonissa kasvaneen pelaajan tuttuja löytynee katsomosta runsaasti, ja tämä kertoo saaneensa mukavasti tiedusteluja pääsylipuista. Muuten Sancho sanoo, ettei ole kovin tietoinen statuksestaan kotikulmilla.

– Olen tietysti nähnyt jotain juttuja Twitterissä, mutta keskityn lähinnä omaan tekemiseeni, ja pyrin siinä eteenpäin.

Man Cityn akatemiasta Bundesliigaan kesällä 2017 siirtynyt hyökkääjä myöntää nuorempana olleensa lontoolaisjoukkueen kannattaja, muttei suinkaan Tottenhamin.

– Hahah, totta se on; kannatin Chelseaa.

Vakavammin puhuttaessa, Sancholla on tärkeä viesti vanhoilla kotikulmillaan kasvaville nuorille.

– En koskaan unohda, mistä olen tullut. Noilla alueilla kasvaminen ei ole helppoa – ympärillä on aina pahoja juttuja tekeviä ihmisiä. Toivon voivani välittää positiivista viestiä eteläisessä Lontoossa eläville skideille: älkää tehkö huonoja valintoja. Ei teistä tarvitse tulla jalkapalloilijoita, voitte keskittyä vaikka koulun hoitamiseen kunnolla. En olisi itse koskaan halunnut lähteä kotoa, mutta ihmiset ympärilläni saivat minut ymmärtämään, missä olen hyvä. Olen todella onnellinen siitä, että kuuntelin heitä, ja olen nyt tässä asemassa.

Sancho sanoo suunnittelevansa koulukäyntejä vanhoille kotinurkilleen, tilaisuuksia joissa pääsee puhumaan suoraan nuorille. Omakin opiskelu on edelleen kesken; saksankielen suhteen.

– Alan pikkuhiljaa oppia perusteet, käyttämällä saksaa treeneissä. Ymmärrän jo managerin ohjeet, ja pelaajat kuten Marco Reus, Axel Witsel ja Mario Götze ovat avuksi myös kielen kanssa. He ovat upeita roolimalleja.

Lähde: Telegraph

Kertoimet ottelulleWest Ham - Tottenham23.11.2019