Englannin keskikentälle viime aikoina kuin perusasetuksena astellut Dele Alli kärsi eilisessä Tunisia-ottelussa reisivammasta. Tottenham-pelaaja oli tulossa jo ensimmäisellä jaksolla vaihtoon – Fabian Delph oli valmiiina ottamaan tämän paikan – mutta vaihtoa ei sittenkään tehty. 80 minuutin kohdalla sen oli lopulta pakko tapahtua.

Gareth Southgate näki luottomiehensä olevan kuitenkin vielä hyödyksi ensimmäisten oireiden ilmaantuessa.

– Hän kärsi vähän ennen taukoa, mutta mielestäni teki edelleen juoksuja, ja prässäsi tavalla, josta oli meille etua.

Allin paikalle huudeltiin varsinkin sosiaalisessa mediassa jo apuja, joita ei kisajoukkueeseen lopulta valittu. Southgate antoi ottelun jälkimainingeissa yltiöpositiivisia kommentteja joukkueensa esityksestä, vaikka siinä selkeästi oli pahojakin puutteita.

Tunisian puolustaminen toki oli totaalista ja raastavaa, mutta käytännössä koko toisen jakson palloa vastustajan alueella siirreltyään, Englanti sai 49 minuutin sisään aikaiseksi vain kaksi maalia kohti suuntautunutta yritystä. Southgaten ensimmäinen vaihto tuli 68. minuutilla, ja sillä haettiin englantilaiseen tapaan ravihevosta hyökkäykseen. Marcus Rashfordin tulo Raheem Sterlingin toki antoi pienen piristysruiskeen, muttei lopulta valtavasti tilannetta muuttanut.

Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Alli viimein pääsi ulos, ja tilalle otettiin Ruben Loftus-Cheek. Tämän tuoreus herätti hieman, ja sai kotimaasta varsin hyviäkin arvioita. Penkin puolelle jäi Fabian Delph, jonka ansioistaan huolimatta on vaikea kuvitella eilisen kaltaisessa ottelussa muuttaneen paljoa.

On helppo miettiä, miten kotona Englannissa ottelun jumittumista keskikentän luovuuden puuttuessa seurasivat esimerkiksi Jonjo Shelvey ja Jack Wilshere.

Englannin seuraava ottelu on Panamaa vastaan, eikä pallonhallinta varmasti siinäkään valtavasti tästä pienene. On vähintäänkin syytä testata keskikentän moottoria toisilla komponenteilla.

888sport

@888sport
Loftus-Cheek has done more in 12 minutes than Dele Alli did in 78.

Has to start against Panama, surely?

FUN88

@fun88eng
If only there was a ball-playing midfielder to come for Dele Alli instead of Fabian Delph at HT 🤷‍♂️

#TUNvENG

Lähde: Sky Sports