Keskiviikko oli merkittävä päivä Liverpoolille ja sen managerille Jürgen Kloppille.

Liverpool ylsi seurahistoriansa pisimpään tappiottomaan putkeen Englannin pääsarjassa, kun se voitti paikallisvastustajansa Evertonin 5-2 Merseysiden derbyssä (lue otteluraportti). Kloppin joukot ovat viimeksi hävinneet Valioliigassa viime tammikuussa, 1-2-lukemin Manchester Citylle, ja pelanneet sen jälkeen 32 ottelua ilman häviötä (27 voittoa ja viisi tasapeliä). Joukkueen edellinen ennätys oli 1980-luvun loppupuolelta.

Klopp saavutti eilen henkilökohtaisella sadannen voittonsa Valioliigassa onnistuen siinä 159. ottelussaan. Vain Tottenhamin nykyinen manageri José Mourinho on saanut kasaan sata voittoa nopeammin (142 ottelua).

OptaJoe

@OptaJoe
100 – Liverpool’s victory over Everton was Jürgen Klopp’s 100th Premier League win in his 159th match in charge in the competition; among all managers, only José Mourinho (142 matches) enjoyed 100 wins in fewer games in the competition’s history. Centurion. #LIVEVE

Saksalaismanagerilta kysyttiin joukkueensa tappiottomasta putkesta, mutta sillä ei ole hänelle suurta merkitystä.

– Se olisi mahtavaa, jos tämä lukema olisi tullut yhden kauden aikana. Se olisi loistavaa! Viime kaudella pelasimme lähes 38 peliä tappioitta, mutta se ei riittänyt. Mukava lukema, mutta se ei varsinaisesti kiinnosta minua, sanoi Klopp Amazonin haastattelussa.

– En muista niistä sadasta [voitoista] yhtäkään ottelua, jota meidän ei olisi kuulunut voittaa. Tuntuu kuin meidän olisi voitettava jokaikinen peli. Kaikki voitot ovat välttämättömiä. Tämä on hyvä alku, siinä se, ehkä täydellinen alku. Nukumme pari kertaa, ehkä kolmesti, ja sitten pelaamme Bournemouthia vastaan [lauantaina].

– Heillä on hyvä hetki meneillään ja he tulevat antamaan kaikkensa, joten meidän on palauduttava ja painettava uudestaan.

Liverpool on kerännyt 15 ottelusta yhteensä 43 pistettä. Se on Valioliigan piikkipaikalla kahdeksan pisteen erolla Leicesteriin. Everton putosi keskiviikon tulosten myötä 18. sijalle, putoamisviivan alapuolelle.

OptaJoe

@OptaJoe
32 – Liverpool are now unbeaten in 32 Premier League matches since a 1-2 defeat to Man City back in January (W27 D5) – the Reds' longest ever run without defeat in English top-flight history. Formidable. #LIVEVE