Tottenham laitapuolustaja Kieran Trippier ymmärtää, miksi Englannin A-maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate ei valinnut häntä mukaan tällä viikolla alkavaan Nations Leaguen lopputurnaukseen.

Viime kesänä Trippier, 28, oli Southgaten luottomies maajoukkueen puolustuksen oikealla laidalla Venäjän MM-turnauksessa, mutta hän on saanut runsaasti kritiikkiä tämän kauden esityksistään.

Häntä on viety siirtohuhuissa pois Tottenhamista, mutta Trippier toivoo saavansa uuden mahdollisuuden seura- ja maajoukkuetasolla.

– Annan aina kaikkeni, jos manageri valitsee minut kentälle. Kaikki tekevät virheitä. Minä olen tehnyt niitä paljon tällä kaudella, mutta minä olen se, joka kantaa niistä vastuun, kommentoi Trippier Sky Sportsille.

– Olen antanut paljon haastatteluja tämän kauden esityksistäni, eikä se (kausi) ole ollut alkuunkaan hyvä. Minä sanon sen ensimmäisenä.

16 kertaa A-maajoukkueessa esiintynyt Trippier tietää, että hänellä on vielä mahdollisuus päästä takaisin Southgaten suosioon.

– Kävin hyvän keskustelun Garethin kanssa. Olen kiitollinen kaikista tilaisuuksista, jotka hän on antanut minulle.

– Tiedän, mitä minun tulee tehdä päästäkseni takaisin maajoukkueeseen. Tiedän, että minun pitää pelata paremmin. On täysin oikeutettua, etten ole maajoukkueessa, koska en ole suoriutunut hyvin.

Southgate valitsi Trippierin sijasta ryhmäänsä Liverpoolin Trent Alexander-Arnoldin ja Manchester Cityn Kyle Walkerin, joita Trippier arvostaa suuresti.

– Trent ja Kyle ovat olleet uskomattomia tällä kaudella. He ansaitsevat pelata, minä en. Niin yksinkertaista se on.

– Minun on nyt kerättävä itseni kauden päätyttyä, päästävä täyteen kuntoon ja yritettävä kiinnittää Gareth Southgaten huomio. Minä tiedän ensimmäisenä, jos olen pelannut huonosti. Siitä voi oppia. Olen tyytyväinen, että kausi on ohi.

– Tilanne maajoukkueen kanssa on vaikea nieltävä, mutta olen valmis hyväksymään Garethin päätöksen.