Manchester City on jäänyt sarjaa johtavasta Liverpoolista jo viisi pistettä, kun molemmilla on pelattuna seitsemän ottelua. Lauantaina Man City voitti Evertonin rutiinisuorituksella, mutta ottelu paljasti myös Cityn heikkouden.

Cityn puolustuspäässä on tällä hetkellä aukko. City-manageri Pep Guardiola myönsi tämän itsekin.

Aymeric Laporte sekä John Stones ovat olleet loukkaantumisten takia pois kokoonpanosta. Evertonia vastaan keskuspuolustuksessa pelasivat keskikentän pohjalla yleensä nähty Fernandinho sekä Nicolas Otamendi.

– Meillä on Fernandinho, muita vaihtoehtoja ei ole. Näin siinä on käynyt. Siinä tilanteessa me nyt olemme, meidän pitää mennä näillä kahdella pelaajalla, ja sen jälkeen tulevat nuoret pojat, Guardiola sanoi turhautuneena Everton-ottelun jälkeen.

Sky Sportsin jalkapalloasiantuntija Gary Neville on sitä mieltä, että Guardiola tarvitsee vahvistuksia tammikuussa, mikäli se mielii pelata mestaruudesta ja pärjätä Mestarien liigassa. Guardiola sanoi aiemmin, ettei City aio lähteä topparikaupoille tammikuussa.

– Cityn täytyy käyttää rahaa tammikuussa. Näin aamulla, että Guardiola oli sanonut, ettei heillä ole rahaa. No, on heillä enemmän rahaa kuin kenellekään muulla. He toivat Aymeric Laporten puolitoista vuotta sitten, ja minusta tuntuu, että heidän täytyy tehdä sama uudestaan, Neville sanaili Skylle.

Nevillen mukaan nykyinen rosteri ei riitä kahdella rintamalla.

– Tämä ei vain riitä Mestarien liigan ja Valioliigaan. Guardiola kyllä tietää sen. Hän tietää sen paremmin kuin kukaan muu, Neville muistutti.