Manchester United otti viikonloppuna komeat kolme pistettä, kun Manchester City taipui Etihadilla 2–1.

Ottelu antoi kokonaisvaltaisen kuvan Punaisten paholaisten nykytilanteesta ja siitä, mihin suuntaan manageri Ole Gunnar Solskjær joukkuetta vie. United piti Taivaansinisten vieraana pallon 28-prosenttisesti, mutta iski vaarallisesti vastaan. Manchester United ei halua juuri pitää palloa, määrittää virtausta tai ottaa aloitetta. Solskjærin öljytankkerijalkalkapallo elää pallonriistoista.

Jalkapalloa voi totta kai pelata usealla eri tavalla. Aivan eri asia on se, että onko tämä se oikea tapa upporikkaalle seuralle.

Pogba kannattaa kaupata nyt

Solskjærin linja on heijastunut siirtomarkkinoille. United haluaa nuoria ja nälkäisiä brittiläisiä pelaajia. He suostuvat ravaamaan pallon perässä, kun vastustaja ottaa aloitteen.

TV-punditti Gary Neville näki, että Solskjær tarvitsee vielä 3-4 siirtoikkunaa, jotta saa kokonaisuuden kuntoon. Todellisuudessa joukkue on jo hyvin Solskjærin näköinen. Esimerkiksi Paul Pogbaa on vaikea kuvitella tulevaisuudessa Old Traffordille. Nilkkaansa pitkään parannelleen ranskalaisen syöttötaito on poikkeuksellista, niin on kyky kuljettaa linjojen väleihinkin, mutta hän menee hukkaan Solskjærin jalkapallossa.

Pogbaa on viety muun muassa Real Madridiin. Ranskalaisen nykydiili päättyy kesällä 2021. Hänet kannattaa myydä nopeasti, jotta United voi hankkia tilalle Solskjærin palapeliin sopivia kavereita. Esimerkiksi hyökkäävissä rooleissa viihtyvät Jack Grealish (Aston Villa), James Maddison (Leicester) ja Jadon Sancho (Borussia Dortmund) yhdistetään tiiviisti Old Traffordille. Kotimainen kolmikko sopisi hyvin Solskjærin tyyliin.

Håland kärkeen?

Keskikentän pohjan Nemanja Matic on heittämässä hyvästit Old Traffordille. Hieman kulmikas serbialainen ei sovi jatkuvia tilanteenvaihtoja ja suunnanmuutoksia korostavaan tyyliin. José Mourinho saattaa hankkia vanhan luottomiehensä Tottenhamiin.

RB Salzburgin teinihyökkääjä Erling Håland on niin ikään Unitedin listoilla. Norjalainen saattaa hyvinkin siirtyä uusiin ympyröihin jo tammikuussa. United kaipaa leveyttä kärkiosastolleen, joten Håland sopisi kaavaan hyvin. Puolustajia Unitedin riveissä sen sijaan riittää, kun Luke Shaw’kin on jälleen kunnossa. Niin riittää maalivahtejakin.

Manchester Unitedin kannattajien kannalta on hyvä asia, että United on kehittänyt Solskjærin johdolla selvän identiteetin. United tietää, mitä etsii markkinoilla. Esimerkiksi Håland täyttää kriteerit hyvin.

United on jatkossa nuori ja yritteliäs. Kohta vuoden Old Traffordilla viettäneen Solskjærin toiveisiin on vastattu. Hän on saanut muokata pukukoppia rankalla kädellä. Jatkossa hänen pitää saada porukka menestymään: arkkivihollinen Liverpool kiitää maltillisesta siirtopolitiikastaan huolimatta reippaan 20 pisteen etumatkalla – vaikka Valioliigan kautta 2019-20 on pelattu vasta alle puolet.