Tottenham koki lauantaina 0-1-tappion vieraskentällä Bournemouthille. Spurs-miehistö joutui pelaamaan lähes koko toisen puoliajan kahden miehen vajaalla, ja Bournemouth onnistui tekemään voittomaalin vasta lisäajalla.

Tottenham-manageri Mauricio Pochettino harmitteli ottelun jälkeen ulosajoja ja myöhäistä takaiskua. Spursilta lensi suihkuun avauspuoliskon lopulla Son Heung-min ja heti toisen jakson alussa tauolla vaihdosta sisään tullut Juan Foyth.

– Kunnioitan päätöksiä (ulosajoja). Ei minulla ole niihin mitään sanottavaa. Tällaista jalkapallo on. Epäonnekasta meille, totta kai tästä on vaikea löytää positiivista. Teimme kovan työn. On vaikea pelata kahden miehen vajaalla. Meidän täytyy jatkaa eteenpäin. Emme voi muuttaa päätöksiä, Pochettino vastaili BBC:n mukaan.

Spurs pelaa tällä hetkellä kauden tärkeimpiä pelejään. Valioliigassa trendi on ollut laskeva ja Mestarien liigassa Ajax haki ensimmäisestä välierästä 1-0-vierasvoiton. Tottenham voi vielä jäädä jopa neljän parhaan ulkopuolelle Valioliigassa. Se olisi Spurs-miehistöltä melkoinen sulaminen.

Pochettino korosti kuitenkin olevansa ylpeä joukkueestaan, kävi miten kävi.

– Meillä on edessä kaksi finaalia. Kaikki on käsissämme. Jos emme voita, olemme ylpeitä, koska kukaan ei odottanut Tottenhamin olevan näillä sijoilla, joilla olemme.

– Kukaan ei uskonut Tottenhamin olevan tässä tilanteessa (kauden) viimeisten viikkojen aikana. Mitä tapahtuu, tapahtuu, ja olen ylpeä joka tapauksessa. Taistelemme paikasta kuuden joukkoon, ja kaikki kuusi joukkuetta eivät mahdu neljän joukkoon. Mitä tahansa tapahtuu, olen ylpeä. Mitä tahansa tapahtuu (Mestarien liigan) välierässä, olen ylpeä, Pochettino toisteli.

Pochettinon kommentit ovat todella positiivisia, ja joukkue onkin kokenut kovia kauden loppupuoliskolla, kuten Harry Kanen loukkaantumisen. Spurs-leirissä tuskin ollaan silti kovinkaan tyytyväisiä, mikäli tie Mestarien liigassa päättyisi välieriin ja ensi kaudella Pohjois-Lontoossa pelattaisiin Eurooppa-liigaa.