Mestaruussarjan viimeiselle kierrokselle lähdettiin kutkuttavista asetelmista – hyvin moni asia oli vielä auki. Nyt paremmuudet on ratkottu; West Bromwich nousee Leedsin kanssa suoraan Valioliigaan, playoffeissa viimeisestä nousijasta nähdään Brentford, Fulham, Cardiff ja Swansea.

Kun ensimmäinen jakso otteluista oli pelattu, oli sarjan kakkospaikalla, suoraan nousuun valmistautumassa Brentford. West Brom oli tappiolla Queens Park Rangersille, Bees puolestaan maalittomassa tasatilanteessa Barnsleyn kanssa. Wiganin ja Fulhamin välinen ottelu oli tilanteessa 1-0. Tauolle mentäessä kaikki oli kuitenkin jo muuttunut.

Sarjan toisessa päässä Charlton lähti peliin ns. kuivilta, mutta oli jo puoliajalla ottelussaan Leedsiä vastaan 0-2 -tappiolla, ja matkalla Ykkösliigaan.

Luton oli otteluiden alkaessa matkalla putoamiseen, ja jäi tappiolle Blackburnia vastaan jo 10. minuutilla. Vieraat onnistuivat kuitenkin tekemään avausjaksolla seitsemään minuuttiin kaksi omaa maalia. Tunnin kohdalla Luton meni pilkulta jo 3-1 -johtoon. Ottelu päättyi lopulta 3-2, ja Luton säiliytti sarjapaikkansa.

Taistelu suorasta noususta heräsi toisella jaksolla uudelleen henkiin. West Brom menetti johtonsa, ja Brentford nousi pelissään tappiolta tasoihin. Brentfordin pyristely päättyi lisäajalla, kun Barnsleyn Clarke Oduor teki 1-2 -vierasvoittoon riittäneen maalin. Samalla Barnsly pelasti sarjapaikkansa.

Viimeisestä playoff-paikasta käytiin armoton taisto. Seitsemänneksi, ulos pudotuspeleistä lopulta jäänyt Nottingham Forest päätyi sarjassa tasapisteisiin Swansean kanssa. Walesilaisten ajassa 90+2 iskemä maali vei sen maalierossa Forestin ohi.