Southamptonin FA Cup -voitto Wiganista oli joukkueelle ja sen kannattajille äärimmäisen tärkeä. Paikka välierässä Chelseaa vastaan varmistui, mutta se ei varmasti ollut isoin asia sunnuntain voitossa.

Yli 4000 kannattajaa taakseen DW Stadiumilla saanut Saints hävisi viime valioliigakierroksella Newcastlelle, yhdelle pahimmista kilpakumppaneistaan taistossa sarjassa pysymisestä. Voittomaalin cup-taistossa iskenyt Pierre-Emile Höjbjerg korostikin ottelun jälkeen sitä tunnetta, jonka joukkue pystyi palauttamaan kannattajilleen.

– Tämä on iso saavutus, ja olemme todella onnellisia seuran, uuden managerin ja ennen kaikkea kannattajien puolesta. Viime viikon tapahtumien jälkeen olemme voineet tarjota heille positiivisen kokemuksen.

Saints hävisi viikko sitten Newcastlelle 0-3, ja oli ottelussa selkeästi huonompi joukkue. Pelin jälkeen manageri Mauricio Pellegrino sai lähteä, ja hänen tilalleen nimitettiin taustaa seurassa pelaajanakin omaava Mark Hughes. Höjbjerg tietää, ettei voitto cupissa muuta vaikeaa asemaa Valioliigassa, mutta myös sen että kaikki voi lajissa muuttua nopeasti.

– Viime viikolla maailma romahti, ja nyt olemme FA Cupin välierässä; se on jalkapalloa. Nyt on aika olla tyytyväinen tästä päivästä ja hymyillä.

Wigan tarjosi puolivälierässä todella hyvän vastuksen, ja eteni kilpailussa tähän saakka vakuuttavasti. Tanskalainen sanoo tämän vain nostavan voiton arvoa.

– Iso tunnustus Wiganille, he eivät selvinneet tähän saakka sattumalta. Pärjätäkseen tällaista joukkuetta vastaan heidän kotistadionillaan, on todella taisteltava.

Höjbjerg uskoi pystyvänsä nukkumaan uuteen viikkoon johtavan yönsä hyvin.

– On todella hyvä tunne tietää, että on pystynyt auttamaan kaikkia 11 miestä kentällä, niitä jotka olivat penkillä, ja kannattajia jotka värjöttelivät tukenamme kylmässä. Nukun ensi yöni hyvin.

Lähde: Southampton