Koronavirus on saamassa aikaan yllättäviä vaikutuksia jalkapallon siirtomarkkinoille.

Barcelonan tiedetään etsivän markkinoilta fyysistä vahvistusta keskikentälleen, sillä sekä Ivan Rakitic että Arturo Vidal ovat lähtökuopissa. Samaan aikaan seurassa on tiettyjä arvokkaita ylijäämäpelaajia, kuten Philippe Coutinho.

Koronaviruksen aiheuttama toimintatauko heikentää jalkapalloseurojen tuloksentekokykyä. Suomeksi sanottuna: rahaa ei ole niin paljon käytettävissä kuin alun perin oli budjetoitu. Se heijastunee myös pelaajien markkinahintoihin.

Barcelonalaismedian mukaan Chelsea on ollut vahvasti kiinnostunut Coutinhosta, mutta koronaviruksen aiheuttamien rajoitustoimien vuoksi on epäselvää, kuinka paljon Chelsea voisi käyttää rahaa Coutinhoon. Se taas on julkinen salaisuus, että Barcelonalla oli jo ennen koronaa ongelmia saada tilit tasapainoon pelaajashoppailun ja suurten palkkakulujen myötä.

[readmore from=Siirtouutiset]

Nyt barcelonalainen Mundo Deportivo kertoo, että Barcelonassa harkitaan vaihtokaupan esittämistä Chelsealle. Chelsea saisi Coutinhon ja Barca N’Golo Kantén. Barcelona tiettävästi haluaisi mieluummin naapuriseuran Tanguy Ndombélén, mutta Tottenham ei ole halukas myymään, eikä Spurs himoitse Coutinhoa samalla tavalla kuin Chelsea.

29-vuotias Kanté on pelannut Chelseassa kesästä 2016 lähtien. Hänen markkina-arvonsa on Transfermarktin mukaan 80 miljoonaa euroa. Vuotta nuorempi Coutinho taas on ollut Barcelonassa kirjoilla tammikuusta 2018 lähtien. Barca on maksanut Coutinhosta Liverpoolille tähän mennessä 145 miljoonaa euroa, mutta nyt miehen siirtomarkkina-arvo on laskenut Transfermarktin mukaan jo 56 miljoonaan.