Liverpoolin huipputoppari Virgil van Dijk on yksi vahvimmista ennakkosuosikeista seuraavan Ballon d’Orin -voittajaksi.

Hollannin maajoukkuekapteeni vei viime kaudella Valioliigan parhaan pelaajan -tittelin, kun Liverpool jäi eeppisen kaksintaistelun jälkeen vain pisteen päähän mestarijoukkue Manchester Citystä.

Van Dijk kuitenkin johdatti joukkueensa Mestarien liigan voittoon kesäkuun alussa, mikä on luonnollisesti herättänyt keskustelua Kultaisen pallon mahdollisesta voitosta.

– Se on kunnia kuulla, kun ihmiset puhuvat siitä [Ballon d’Orista], mutta mitä minä sille voin? Minulla ei ole vaikutusvaltaa mihinkään, van Dijk kertoi Liverpoolin virallisilla nettisivuilla.

– En voi kieltää, etteikö minulla olisi ollut melko hyvä kausi viime vuonna, joten ainut asia mitä voin tehdä nyt on keskittyä uuteen kauteen, päästä huippukuntoon, pysyä kunnossa ja yrittää pelata entistä parempi kausi kuin viime vuonna.

Puolustaja on viimeksi voittanut Ballon d’Orin vuonna 2006, kun Italian Fabio Cannavaro vei jalkapallomaailman arvostetuimman yksilöllisen palkinnon nimiinsä. Van Dijkin mielestä nyt olisi oikea aika valita joku muu kuin hyökkäyspään pelaaja voittajaksi.

– Pystyn ymmärtämään sen, että normaalisti hyökkääjät tai numero kympit voittavat nämä palkinnot, koska heidän pelaamistaan on viihdyttävämpi katsoa. Mutta kenties nyt on muutoksen aika.