Kesän siirtomarkkinoilla paukutettiin ennätykset (taas) uuteen uskoon. Valioliiga.comin asiantuntija Mixu Paatelainen pui haastattelussamme siirtomarkkinoita useammalta eri kantilta.

Kesän puhutuimmassa siirrossa Neymar vaihtoi Barcelonan PSG:hen. Hintaa tuli 222 miljoonaa euroa, joten edellinen siirtoennätys yli kaksinkertaistui.

Mitä mieltä olet siirtomarkkinoiden jatkuvasta taloudellisesta kasvusta?

– Ihan uskomatonta, mitkä rahat siellä liikkuu. Jos realistisesti ajatellaan, eihän kukaan pelaaja ole tuon (222 miljoonan euron) arvoinen, Paatelainen sanoo.

– Mutta markkinat määräävät hinnan. Oleellista on se, kuinka pitkät sopimukset pelaajilla on ja kuinka tärkeitä he ovat joukkueelleen.

Paatelainen ennustaa, että markkinoita aletaan säädellä jollain aikavälillä.

– En olisi yllättynyt, jos jossain vaiheessa tulisi katto siirtoihin ja palkkoihin, koska nekin (palkat) nousevat koko ajan huikeaa vauhtia.

Yllä olevalla videolla Paatelainen kertoo myös, missä vaiheessa kautta seurat alkavat miettiä uusien hankintojen tekemistä.


Sportti TV on Youtube-kanava, jolla julkaistaan muun muassa Valioliiga.comin ja Laliiga.comin haastatteluita. Lähiaikoina luvassa Jesse Jorosta ja Anssi Jaakkolaa. Ota kanava seurantaan, niin et missaa mitään!