Everton ei ole saamassa Marco Silvasta uutta päävalmentajaa itselleen.

Siitä on jo kuukausi kun Everton potki Ronald Koemanin pois (lue, mistä alamäki Koemanin mielestä alkoi). Siitä lähtien seura on hakenut uutta päävalmentajaa, mutta toistaiseksi tulos on ollut laiha. Alusta asti Everton on tiettävästi tavoitellut Koemanin seuraajaksi Watfordin Silvaa.

Ongelma Silvan kohdalla on ollut se, ettei Watford ole missään vaiheessa ollut halukas luopumaan Silvasta. Portugalilaisen sopimus ulottuu kesään 2019, joten Watfordilla ei ole ollut mitään pakottavaa tarvetta luopua valmentajastaan.

Viime viikolla Everton löi kaikki korttinsa pöytään. Liverpoolilaisseura tarjosi Watfordille kymmenen miljoonan punnan korvausta siitä hyvästä, että Silva vaihtaisi Evertoniin. Ei onnistunut.

Sky Sports kertoo, että viime viikonloppuna Watfordin toimitusjohtaja Scott Duxbury soitti Everton-johdolle ja pyysi lopettamaan Silvan jahtaamisen. Skyn lähteiden mukaan Everton ymmärsi yskän ja suostui lopulta pyyntöön myöhään eilen illalla. Samaa kertoo The Times.

Tällä hetkellä Evertonia luotsaa väliaikaismandaatilla David Unsworth. Koko ajan näyttää vahvemmin siltä, että Unsworth valmentaa joukkuetta kauden loppuun. Meritoituneita ja Evertoniin sopivia valmentajia kun ei ole liikaa saatavilla tähän aikaan vuodesta.

Timesin mukaan Everton on nyt kääntänyt katseensa Ralf Rangnickiin. Saksalainen nousi aikoinaan jalkapallomaailman huulille Hoffenheimissa, mutta viimeisen viiden ja puolen vuoden aikana mies on valmentanut vain yhden kauden verran. Viime vuodet ovat lähinnä kuluneet urheilutoimenjohtajan pestissä RB Leipzigissa.

Evertonin haasteet eivät ulotu pelkästään valmentajakysymykseen. Joukkueen paras maalintekijä Oumar Niasse sai juuri FA:lta kahden ottelun pelikiellon sukeltamisesta (lue lisää tästä). Lisäksi UEFA tuomitsi seuran sakkoihin taannoisesta fanin väkivaltaisesta käytöksestä Eurooppa-liigan pelin yhteydessä.