Ex-maalitykki Alan Shearer oli ymmärrettävästi mielissään siitä, mitä näki Englannin viimeisessä MM-lohkovaiheen ottelussa Walesia vastaan. Nykyinen kommentaattori purki tapahtumia BBC:n kolumnissaan.

– Aina puhutaan siitä, miten halutaan että joukkueilla on tietty identiteetti. Tämä ottelu tajosi loistoesimerkin siitä millainen haluan Englannin identiteetin olevan; prässäsimme korkealta ja pelissä oli paljon energiaa ja jalat kulkivat.

– Sama ei toimi kaikissa otteluissa, mutta olemme parempi joukkue silloin kun pelaamme tuolla tavalla.

Wales-ottelussa avauspaikan saanut Marcus Rashford onnistui maalinteossa kahdesti, ja myös ensi kertaa turnauksessa avauskokoonpanoon noussut Phil Foden täydensi kolmen maalin voiton. Shearer esittää toiveensa sunnuntaina Senegalia vastaan pelattavan pudotuspelin kokoonpanosta.

– On tietysti argumentteja, jotka puoltavat Raheem Sterlingin ja Bukayo Sakan, tai Jack Grealishin peluuttamista. Rashford ja Foden kuitenkin näyttivät tiistaina riittävästi, odotan heidän avaavan.

Gareth Southgatella on yläkerran pelaajista runsaudenpulaa.

– Meillä on paljon hyökkääjälahjakkuuksia, ja koska tahansa kuka tahansa heistä pääsee pelaamaan, he ovat valmiina käyttämään tilaisuutensa.