Nottinghamin Forestin uusi päävalmentaja Nuno Espírito Santo sanoo, että häntä ei tulisi arvioida epäonnistuneen Tottenham-pestinsä takia.

Nuno, 49, nimitettiin Forestin uudeksi käskyttäjäksi keskiviikkona seuran annettua kenkää Steve Cooperille, joka voitti 13 viimeisestä ottelustaan vain yhden.

Aiemmin Nuno luotsasi Englannissa Wolverhamptonia ja Tottenhamia. Portugalilaisluotsi nosti Wolvesin Mestaruussarjasta Valioliigaan ja johdatti joukkueen Eurooppa-liigaan, mutta Spursissa hänen aikansa oli iso pettymys.

Nuno pestattiin Tottenhamin peräsimeen kesällä 2021 lukemattomien spekulaatioiden jälkeen. Oli julkinen salaisuus, että Spurs tavoitteli häntä ennen monia muita valmentajia tehtävään.

Lopulta Nuno kesti Tottenhamissa vain 17 ottelua ennen kuin sai kenkää. Häneltä kysyttiin Forestin lehdistötilaisuudessa, kaduttaako häntä edellinen pestinsä Valioliigassa.

– Ei, ei kaduta, niin kävi. Oli ilo olla Spursissa. Asiat eivät menneet hyvin, joten siirrymme eteenpäin, mutta ei kaduta. Minulle oli kunnia saada mahdollisuus Spursin managerina, ehkä se ei ollut oikea hetki mennä sinne, vastasi Nuno Telegraphin mukaan.

– Onko minulla jotain todistettavaa? Jalkapallossa meidän on todistettava tasomme joka päivä valmentajina, managereina ja pelaajina. Kehitykseen kohdistuu jatkuvia paineita. Emme voi verrata sitä, mitä teimme Wolvesin kanssa ja mitä tapahtui Tottenhamissa.

Nunon edellinen valmennuspesti oli saudiarabialaisessa Al-Ittihadissa, jonka hän johdatti maan liigamestariksi.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
"What Steve [Cooper] did here at Forest is amazing" 👏

Nuno Espírito Santo praises Steve Cooper 🙌

Linkki twiittiin.