Chelsea ja Tottenham kohtasivat keskiviikkoillan Lontoon derbyssä. Maurizio Sarrin joukkue vei kamppailussa ison 2-0-voiton.

Maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen Pedro vei Chelsean 1-0-johtoon tarkalla viimeistelyllä. Spursin ponnisteluista huolimatta kotijoukkue piti maalinsa puhtaana, eikä vieraiden peliä parantanut Kieran Trippierin oma maali viisi minuuttia ennen päätösvihellystä.

Chelsea on voittonsa myötä voittamaton valioliigakauden kotiotteluissa TOP6-joukkueita vastaan.

Chelsea FC

@ChelseaFC
The team news is in! 👊

#CHETOT

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
#THFC: Lloris (C), Trippier, Alderweireld, Sanchez, Davies, Winks, Sissoko, Eriksen, Lamela, Son, Kane.

Latest odds from @WilliamHill 👉 spurs.to/Chelsea_Line-Up

Ottelun alla puhuttiin erityisesti Maurizio Sarrin päätöksestä pudottaa maalivahti Kepa Arrizabalaga avauskokoonpanosta.

Espanjalaisvahti suututti managerinsa viime sunnuntain Liigacup-finaalissa, jossa Kepa ei suostunut tulemaan vaihtoon Sarrin käskystä huolimatta.

Mauricio Pochettino sen sijaan avasi kamppailun neljällä puolustajalla, menetettyään Jan Vertonghenin sairastuvalle.

Ottelu alkoi elektrisesti. Gonzalo Higuaín laukoi pallon puolivolleystä tolppaan 5. peliminuutilla, mutta kukaan Chelsea-pelaajista ei ehtinyt tuikkaamaan reboundia sisään.

Chelsea vaati hetkeä myöhemmin rangaistuspotkua, kun César Azpilicuetan laukaus kimposi Ben Daviesin käsien kautta päätyviivan yli. Protesteista huolimatta erotuomari ei vakuuttunut.

Chelsean painostus jatkui. Hugo Lloris syötti pallon huolimattomasti Pedrolle Spurs-alueen laidalla. Higuaín laukoi Eden Hazardin pudotuksesta, mutta argentiinalaisen vasemman jalan yritys meni kuitenkin ohitse maalin.

Tottenhamin ensimmäinen vaaratilanne nähtiin reilun 20 peliminuutin jälkeen. Christian Eriksen löysi Heung-min Sonin kauniilla pystysyötöllä, mutta Marcos Alonso ehti juuri ja juuri estämään laukauksen Chelsea-boksista.

Tottenham sai tilanteen myötä aikaan erinomaista momentumia. Caballeron vahvat vastaantulot ja David Luizin viimehetken taklaukset kuitenkin tyrehdyttivät valkopaitojen hyökkäykset.

Ensimmäisen puoliajan loppu eteni hyvin tasaisesti. Kumpikin joukkue sai aikaan hyviä tilaisuuksia – usein vastustajan kovan prässin myötä – mutta puolisti myös erinomaisesti.

Harry Winks tasasi vielä tolppaosumat pelin 44. minuutilla, kun nuori keskikenttäpelaaja latasi pallon boksin ulkopuolelta ylärimaan.

Ensimmäinen jakso tuli päätökseen maalittomana.

Toisella puoliajalla Chelsea otti painostuksen takaisin haltuunsa. Higuaín neppasi pallon jo verkon perukoille, mutta linjatuomari pelasti vieraat tarkalla paitsioliputuksella. Peli pysyi vielä toistaiseksi maalittomana.

Chelsea kuitenkin avasi maalihanat ottelun 56. minuutilla. César Azpilicueta pelasi maamiehensä Pedron läpi, jonka jälkeen espanjalaislaituri kikkasi Toby Alderweireldin ja viimeisteli pallon Lloris’n puikoista maaliin. Maali oli hänen ensimmäisensä Valioliigassa tänä vuonna.

Pedro jatkoi vakuuttavia otteitaan myös puolustuspäässä, kun hän liukui pallon pois Erikseniltä rangaistusalueen sisällä hetkeä.

Tottenham pääsi taas paremmin mukaan peliin reilun tunnin pelin jälkeen. Harry Kanella oli ensin upea tilaisuus tuikata pallo Daviesin keskityksestä sisään, jonka jälkeen Alderweireld kävi lähellä kulmapotkusta.

Chelsea-kentällisen 120 minuuttinen Liigacup-finaali sunnuntailta alkoi selkeästi painamaan reisissä, kun ottelua oli enää vartti jäljellä. Sarri joutuikin ottamaan Hazardin pois kentältä jo tunnin pelin jälkeen.

Tottenham ei kuitenkaan onnistunut murtamaan Chelsean syvälle vetäytynyttä puolustusta.

Chelsean voitto sinetöityi pelin 85. minuutilla, kun Kieran Trippier teki kenties kauden noloimman oman maalin.

Vaihdosta sisään tullut Olivier Giroud jatkoi Caballeron korkean syötön eteenpäin, johon ensimmäisenä ehti Trippier. Willianin painostuksen alla englantilaispuolustaja syötti pallon alaspäin, mutta ohitse vastaan tulleen Lloris’n. Peliväline viuhui täten Spurs-maalin perukoille, ja ottelu oli 2-0 Chelsealle.

Tottenham tuntui luovuttaneen, eikä ottelussa nähty enempää maaleja. Vierasjoukkue ei lopulta saanut yhtäkään laukausta kohti maalia.

0 - Tottenham have failed to land a shot on target in a Premier League game for the first time since December 2013 against Liverpool. Blank. #CHETOT

Chelsea pysyy voittonsa myötä kuudentena, mutta on pelannut ottelun vähemmän kuin Valioliigan loput kärkijoukkueet. Tottenham pysyy kolmantena, mutta 5-1-voittoa juhlinut Arsenal on nyt vain neljän pisteen päässä heistä.