Brasilia kohtasi viime yönä Suomen aikaa Paraguayn Copa América -turnauksessa. Ottelun varsinaisen peliajan päättyminen maalittomana kertoo, millaisesta kisasta on kyse – ja toisaalta siitä, miten tehoton suuri ja mahtava Brasilia voi pahimmillaan olla.

Ennen muuta keltapaitojen hyökkääjien ruuti oli märkää. Brasilia vei maalintekoyritykset nimiinsä jopa 26-5. Sihdissä oli hakemista, mutta myös maalia kohti pommitettiin selkeän brassivoittoisesti; 8-1. Tästä huolimatta lopulta pelatut 90+8 minuuttia eivät riittäneet pallon toimittamiseen perille asti.

Huomionarvoista on myös Brasilian saama aika miesylivoimalla; West Hamin Fabian Balbuena lensi suoralla punaisella ulos jo 58. minuutilla.

Valioliiganimiä vilisti tutusti kentällä; Alisson, Gabriel Jesus ja Roberto Firmino Brasilian rivieissä avauksesta alkaen. Willian otettiin hakemaan tehoja 71. minuutilla. Chelsea-hyökkääjä myös teki lopulta joukkueensa avausosuman, ensimmäisenä sen edustajana rankkarikisassa. Kun Paraguayn Gustavo Gomez oli tuhrinut kilpailun ensimmäisen yrityksen, näytti brassien kannalta siis taas hyvältä.

Neljänsien vetäjien kohdalla puntit kuitenkin tasoittuivat, kun Firmino laukoi pallon kokonaan maalin ohi. Liverpool-hyökkääjän onneksi myös Paraguayn Derlis Gonzalez epäonnistui vuorollaan. Man Cityn Jesus sai kunnian vapauttaa turnauksen ennakkosuosikit piinasta vasempaan alakulmaan painuneella vedollaan.

Ri Fingal

@RiFingal
Firmino after Jesus score that winning penalty. #CopaAmerica

Lopulta Brasilia siis selvitti kuin selvittikin tiensä Etelä-Amerikan suurturnauksen välieriin. Vastaan sitä asettuu perjantai-illan ottelun voittajana joko Argentiina tai Venezuela.

Eric Njiru

@EricNjiiru
Marquinhos, Willian, Coutinho and Jesus were spot on as Brazil beat Paraguay 4-3 in post-match penalties to reach #CopaAmerica semis. Bobby Firmino sent his kick wide. They'll face Argentina or Venezuela on Tuesday.