Mitä juttuja te rakkaat lukijamme luitte tänä vuonna kaikkein eniten? Valioliiga.com kokosi listan vuoden luetuimmista kirjoituksista.

Voit lukea nostetun jutun painamalla otsikosta (toimii linkkinä) tai lyhyen selostuksen perässä olevasta linkistä. Linkki avautuu aina uuteen välilehteen, jotta voit helposti palata lukemaan muita luettuja juttuja.

Jos et ole näitä vielä lukenut, nyt on korkea aika! Ja jos olet, lue uudestaan!

Luetuimmat jutut TOP 10

10. Entiseltä Arsenal-tähdeltä rajua tekstiä seuralle: ”Siitä päivästä lähtien olen vihannut heitä”

Taitaa olla niin, että Arsenalin ja Emmanuel Adebayorin välit eivät lämpene tämän vuosisadan aikana. Viime tammikuussa Adebayor oli haastateltavana turkkilaisessa tv-ohjelmassa. Togolaishyökkääjä antoi palaa oikein kunnolla Arsenalin ja Arsène Wengerin suuntaan. Lue tästä Adebayorin koko purkaus.

9. Näkökulma: José Mourinho piti sanansa – tämä on Manchester Unitedin kannalta huolestuttavaa

Syksyllä Valioliiga.comin toimitukseen pestattu Eero Laurila on ihastuttanut lukijoita jo monilla kirjoituksillaan. Laurilan teksteistä on luettu kaikkein eniten tätä, jossa hän analysoi Manchesterin derbyn tapahtumia. Laurilan johtopäätöksen mukaan kuilu Man Cityn ja Man Unitedin välillä vain kasvaa ja kasvaa. Lue teksti tästä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Getty Images

8. Harry Kane pettyi Jamie Vardyn ja Mo Salahin reaktioihin – ”Ei hän osannut odottaa tällaista”

Viime keväänä käytiin kovaa kamppailua Valioliigan maalikuninkuudesta. Mohamed Salah ja Jamie Vardy eivät katsoneet kovin hyvällä, kun Harry Kane onnistui puhumaan kabinettipäätöksellä itselleen yhden lisämaalin. Se ei lopulta riittänyt, sillä Salah vei maalipörssin voiton 32 osumalla. Kane sai kasaan 30. Lue mitä Kanen, Salah’n ja Vardyn välillä tapahtui.

7. Kommentti: Man United sai Sánchezin ja Arsenal Mkhitarjanin – illan voittaja on silti Man City

Hassua, miten tammikuinen otsikko päätyi olemaan melkoinen profetia. Ei tosin suoraan otsikon vuoksi. Jutussa käsitellään iltaa, jolloin Man United ja Arsenal tiedottivat pelaajavaihtokaupasta ja Man City jatkosopimuksesta. Tätä nykyä otsikko saa hieman uuden merkityksen, sillä City olisi ollut tuon tammikuisen illan voittaja jo ihan siksi ettei se ”saanut” Alexis Sánchezia itselleen. Niin kallis riippakivi chileläisestä on Unitedille tullut. Lue teksti tästä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Getty Images

6. Liverpoolin ex-puolustaja raivostui Neymarin käytökseen: ”Oksennan tuon hiton pellen päälle, hyi”

Marraskuun lopussa pelattiin Mestarien liigan ottelu PSG:n ja Liverpoolin välillä. PSG voitti ottelun maalein 2-1, mutta otsikoihin nousi jälleen kerran Neymar. Liverpool-leiri ei voinut sietää Neymarin filmaamista ja ajanpeluuta. Lue tästä, miten Liverpoolin ex-puolustajat antoivat palaa Neymarin suuntaan.

5. Kameramies kehuu turmakopterin lentäjän sankaritekoa – ”En tiedä, miten teki sen”

Lokakuun lopussa futismaailma havahtui järkyttävään onnettomuuteen. Leicesterin omistajan, Vichai Srivaddhanaprabhan, helikopteri lähti tuttuun tapaan pelin jälkeen stadionilta ilmojen teille. Tällä kertaa kopteri oli vasta päässyt ilmaan, kun se rysähti parkkialueelle stadionin ulkopuolelle. Srivaddhanaprabha ja neljä muuta saivat surmansa. Silminnäkijän mukaan onnettomuus olisi voinut olla vielä paljon pahempi ilman lentäjän tekoa. Lue tästä.

4. Onko Manchester Unitedin vetovoima tiessään? – ”Pogba ei anna Mourinholle ikinä anteeksi”

José Mourinhon ja Paul Pogban tulehtuneista väleistä on puhuttu jo pitkään. Alkukaudelta muistetaan kohu harjoituksista, mutta jo viime maaliskuussa tapahtui. Jamie Carragher on sitä mieltä, että United ei pysty houkuttelemaan parhaita hyökkäyspään pelaajia riveihinsä niin kauan kuin Mourinho on joukkueen päävalmentaja. Lue Carragherin tylytys tästä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Getty Images.

3. Cristiano Ronaldo sai pallon nousemaan ilmaan ennen rankkariaan – Rio Ferdinand: Hän harjoitteli sitä Man Unitedissa

Helmikuulta nostamme esiin jutun, joka on kaikessa hämmentävyydessään täyttä totta. Cristiano Ronaldo ampui rangaistuspotkun PSG:n verkkoon Mestarien liigassa. Vasta hidastuskuva paljasti, miten pallo nousi hieman ilmaan juuri ennen osumaa. Tästä voit lukea jutun ja katsoa videon erikoisesta tilanteesta.

2. Liverpoolin Mohamed Salah kiusallisessa välikohtauksessa: Yhteiskuvaan pyrkinyt fani tarttui olkapäästä – pelaajan ilme kertoi kaiken

Muistatko, kun Mohamed Salah joutui jättämään Mestarien liigan finaalin kesken olkapäävamman vuoksi? Kiihkeä fani ei moista muistanut tai sitten vaan asiasta välittänyt. Fani olisi halunnut ottaa yhteiskuvan Salah’n kanssa ja tarttui Liverpool-hyökkääjää olkapäästä. Salah irvisti ja kuva jäi ottamatta. Katso tilanne tästä.

1. Seuralegenda: Yksikään Liverpoolin pelaajista ei mennyt Loris Kariusin luo – ”Se kertoo kaiken”

Vuoden luetuimman jutun tiimoilta palaamme ajassa toukokuun loppuun ja melko surulliseen tilanteeseen. Mestarien liigan finaali oli juuri päättynyt Real Madridiin 3-1-voittoon Liverpoolista. Ottelu muistetaan ennen kaikkea Pool-maalivahti Loris Kariusin munauksista. Kolme kuukautta myöhemmin Karius lähetettiin lainalle Turkkiin. Lue juttu tästä.

Kuva: Getty Images