Ole Gunnar Solskjær on vastannut väitteisiin, joiden mukaan VAR olisi suosinut Manchester Unitedia kuluvan valioliigakauden aikana.

Manchester United voitti torstaina Crystal Palacen 2-0-lukemin Anthony Martialin ja Marcus Rashfordin maaleilla. Lontoolaisseuran mielestä joukkueelta vietiin selvä pilkku avausjakson lopulla, jonka jälkeen Jordan Ayew’n tekemä maali hylättiin niukasti paitsiona.

Chelsean manageri Frank Lampard väitti perjantain lehdistötilaisuudessa, että VAR on suosinut Manchester Unitedia erityisesti Valioliigan ottelutauon jälkeen (lue lisää).

– Se on outoa, että näin käy. Me näytämme elävän ajanjaksoa, jonka aikana Manchester United on saanut jo useamman päätöksen heidän suuntaansa. Olisi mukava, jos VAR suosisi tällä kertaa meitä, Lampard latasi.

LUE MYÖS: Frank Lampard: VAR suosii Manchester Unitedia – ”Se on outoa, että näin käy”

Yhteensä seitsemän Manchester Unitedia vastaan tehtyä maalia on hylätty VAR-tarkastuksen jälkeen tämän kauden Valioliigassa. Solskjærin mukaan Unitedia ei kuitenkaan olla suosittu yhtään sen enempää kuin mitään muutakaan joukkuetta.

Manchester United on Palace-voittonsa jälkeen pisteen jäljessä Chelseaa, joka on Valioliigan kolmannella sijalla. Kuva: Getty Images

– Kuinka paljon meillä on aikaa? Voin istua tässä tuntikausia ja yrittää puhua tästä aiheesta, Solskjær kertoi London Evening Standardin mukaan ennen sunnuntain FA Cup -välieräottelua Chelseaa vastaan.

– Näyttäisi siltä, että on olemassa narratiivi. Joidenkin mukaan olemme olleet onnekkaita. Jos katsomme tosiasioihin perustuvia päätöksiä, enkä halua kuulostaa tietyltä managerilta puhuessani faktoista, jos olet paitsiossa, niin silloin olet paitsiossa. Se on selvää.

– Jos puhumme onnesta – se pilkku jonka me saimme Tottenhamia vastaan viimeisellä minuutilla, ennen kuin se vietiin VAR-tarkastuksen jälkeen pois – se saattoi olla onnea. Olisimme muuten kaksi pistettä rikkaampia.

LUE MYÖS: Dortmund nimesi Manchester Unitedin havitteleman Jadon Sanchon hinnan

Marcus Rashford valmistautui jo ampumaan Manchester Unitedin pilkkua, kunnes erotuomari muutti mieltään VAR-ohjeistuksen jälkeen. Kuva: Getty Images

Solskjær listasi syytöksistä tuohtuneena esimerkkejä tuomioista, jotka ovat menneet hänen joukkuettaan vastaan kuluneen kauden aikana.

– Me voimme keskustella siitä punaisesta kortista, jonka Oriol Romeun olisi pitänyt saada kun hän oli lähellä tehdä Mason Greenwoodista raajarikkoisen. Ehkä se olisi auttanut meitä Southamptonia vastaan, Solskjær jatkoi.

– Voimme keskustella myös Mark Noblesta, jonka olisi pitänyt lentää pihalle kun hävisimme West Hamille.

[readmore from=Manchester-United]

– Kun puhumme päätöksistä jotka ovat menneet Manchester Unitedia vastaan kentällä, jonka jälkeen ne on korjattu VAR-tarkastuksen jälkeen, minun pitäisi saada valittaa siitä, että kentällä oleva erotuomari viheltää päätöksiä meitä vastaan.

Chelsean ja Manchester Unitedin välinen FA Cup -kamppailu potkaistaan käyntiin sunnuntaina kello 20:00 Wembley Stadiumilla. Ottelun erotuomarina toimii Mike Dean, kun VAR-tuomioista on puolestaan vastuussa Michael Oliver.