Englantilaisten ammattilaisseurojen talvisiirtoikkuna on avoinna vielä ilta-yhteentoista; Suomen aikaa se siis sulkeutuu tiistain puolella, kello 01.

Vaikka tammikuun ikkuna on aina kesää hiljaisempi, ja vallitsevat olosuhteet hillitsevät pelaajaliikennettä entisestään, riittää seurattavaa rutkasti.

Koska Britannia ei enää kuulu Euroopan Unioniin, ei pelaajien siirtyminen esimerkiksi muista maanosan huippuliigoista ole yhtä yksinkertaista kuin mihin on viime aikoina totuttu. Pääosin tämä tarkoittaa sitä, että vaikkapa Ranskasta saapuvan pelaajan on käytävä läpi samanlaiset työlupaprosessit, kuin esimerkiksi Argentiinasta siirtyvän. Tämä muutos painottanee siirtoliikennettä saarten sisäiseen suuntaan.

Jotain aikoja kuvaavaa on siinä, että yksi siirtoikkunan viime metrien seuratuista nimistä on Dele Alli. Vielä muutama kausi sitten suurena englantilaisena toivona pidetty keskikenttäpelaaja odottaa laukut pakattuina siirtoa entisen valmentajansa, Mauricio Pochettinon tämän hetkisen työnantajan, Paris Saint-Germainin riveihin. José Mourinho ei ole löytänyt tätä nykyä 24-vuotiaalle oikeastaan lainkaan käyttöä. Pelaajalle itselleen minuutit lähes missä tahansa varmasti kelpaisivat, ajatellen kesän maajoukkuepaikkaa. Pochettino puolestaan näkee vanhassa suojatissaan jotain, jolla lunastaa itseensä kohdistuvat äärimmäiset odotukset Pariisissa. Tottenham ei kuitenkaan voi päästää edes koirankopitettua pelaajaa lähtemään ilman tälle osoitettua paikkaajaa. Sellaista ei vielä siirtoikkunan toiseksi viimeisenä päivänä oltu löydetty.

Allia kokemattomammat Englannin A-maajoukkuenimet Ainsley Maitland-Niles ja Nathaniel Chalobah saattavat myös löytää uudet pelipaidat vielä ennen ikkunan sulkeutumista. Arsenalissa vähille minuuteille jäänyt Maitland-Niles hakee peliaikaa lainasopimuksella nimenomaan keskikenttäpelaajana, ei niinkään laitapakkina, jollaisena häntä on Gunnersissa paljon käytetty. Tämä jarruttanee muutamia esillä olleita siirtomahdollisuuksia, joiksi on ehditty mainita ainakin Leicester, Southampton ja West Brom. Ensin mainittu näistä on tiettävästi myös tätä nykyä Watfordia edustavan Chelsea-kasvatti Chalobahin kintereillä.

Viime vuosien jyräämisen jälkeen moni ei olisi kuvitellut Liverpoolin olevan vielä viime hetkillä etsimässä uusia toppareita. Virgil van Dijkin pitkäaikainen poissaolo, ja Joël Matipin jatkuvat loukkaantumisongelmat ovat ajaneet Jürgen Kloppin kuitenkin ahtaalle; ei tälläkään joukkueella liene varaa peluuttaa Jordan Hendersonia jatkuvasti takalinjoilla.

Yhtenä ”varmana” siirtona deadline daylle odotetaankin Mestaruussarjan Preston North Endistä saapuvan toppari Ben Daviesin Liverpool-siirron vahvistumista. On hyvin mahdollista, että Kloppin ryhmään naarataan viime metreillä myös kokeneempaa keskuspuolustuskalustoa 25-vuotiaan lisäksi.

Tapahtuipa yksittäisten pelaajien osalta sitten deadline daynä mitä tahansa, ei seurojen edustusjoukkueissa ehditä tähän puoleen akuutisti kovin paljoa keskittyä; Valioliigassa pelataan tiistain ja keskiviikon aikana täysi kierros.

Älä missaa hetkeäkään siirtomarkkinoilla, vaan hyppää LIVE-seurantaamme TÄSTÄ!