Manchester Unitedissa on tällä hetkellä kaksi varsin hyvin mitat täyttävää maalivahtia: David De Gea ja Víctor Valdés. Siitä huolimatta seuran maalivahtitilanne on tällä hetkellä hieman auki. Suurin ongelma on se, että erinomaisesti pelannut De Gea ei ole halunnut toistaiseksi tehdä jatkosopimusta. Hänen nykyinen sopimuksensa päättyy vuoden kuluttua. Myös Valdésin sopimus ulottuu vuoden 2016 kesäkuuhun.

Unitedin manageri Louis van Gaal sanoi aiemmin seuran tarjonneen De Gealle rahakasta jatkosopimusta. Kynää nuori maalivahti ei ole kuitenkaan ottanut käteensä.

– Haluamme, että hän allekirjoittaa jatkosopimuksen, mutta hänen on myös haluttava jäädä Manchester Unitediin. En tiedä, miksei hän ole tehnyt päätöstä, van Gaal sanoi lehdistölle.

Van Gaal antoi ymmärtää, että seuralla on jo suunnitelmat valmiina, mikäli De Gea ei aio jäädä Unitediin.

– Tiedämme jo, kuka on seuraava maalivahtimme. Meillä on lista maalivahdeista, jotka voivat korvata hänet. Meidän on oltava organisoituja, ei vain tuon pelipaikan kohdalla vaan kaikkien.

Toimittajan sana

De Gea kuuluu tällä hetkellä ehdottomasti maailman parhaiden maalivahtien joukkoon. Nappiin mennyt kausi toi hänelle jo ehdokkuuden Valioliigan parhaan pelaajan äänestyksessä. Tilanne on kuitenkin se, että jos De Gea ei suostu pian tekemään jatkosopimusta, Unitedin on käytännössä myytävä hänet. De Gea on sen verran arvokas pelaaja, ettei häntä kannattaa päästää vuoden kuluttua ilmaiseksi pois. Tarvittaessa United voisi mennä ensi kauden Valdésilla ja hankkia vasta vuoden kuluttua uuden selkeän ykkösvahdin, jos tänä kesänä parhaat maalivahdit eivät ole kaupan.

Spekuloidaan nyt vielä van Gaalin ”maalivahtilistalla”. Puhtaasti lonkalta heitettynä Chelsean Thibaut Courtois ei ole ostettavissa, sama pätee todennäköisesti Barcelonan Marc-André ter Stegeniin. Kyseeseen voisi tulla Bayern Münchenin Manuel Neuer, sillä Bayernilla ei ole varaa tarjota samanlaisia palkkoja kuin esimerkiksi Unitedilla. Ongelma Neuerin kohdalla on se, että hinta nousisi pilviin. Saksalaisvahdin sopimus kun päättyy vasta vuonna 2019. Toinen realistinen vaihtoehto voisi olla Tottenhamin Hugo Lloris. Hänenkin sopimuksensa ulottuu kauden 2018-19 loppuun.