Wenger out. Sitä se on keväästä toiseen. Koskaan Arsène Wengeriä ei ole kuitenkaan erotettu. Ja nyt ei ehkä kannatakaan.

Arsenal on tänä keväänä äärimmäisen herkässä tilanteessa sisäpoliittisesti. Ranskalaiskolmikon (Olivier Giroud, Laurent Koscielny ja Francis Coquelin) kanssa päästiin kyllä jatkosopimuksiin, ja tiettävästi myös Per Mertesackerin kanssa on sovittu jatkosta. Kaksi suurinta – Alexis Sánchez ja Mesut Özil – pitävät kuitenkin Arsenalia panttivankinaan.

Ehkä panttivanki-sanan käyttö on tässä yhteydessä liikaa (säästetään se Dimitri Payet’lle). Mutta fakta on kuitenkin se, etteivät Sánchez ja Özil ole rustanneet nimiään jatkosopimuksiin. Molempien kontrahdit päättyvät kesällä 2018. Voi hyvin olla, että viivytystaistelu on ollut nähdynkaltaista Wengerin vuoksi.

Tiedä sitten, mitä juuri nyt Arsenal-johdossa ajatellaan Wengeristä. Hänen nykyinen sopimuksensa umpeutuu tulevana kesänä. Voihan se hyvin olla, että jokainen Arsenalin johdossa haluaa ehdottomasti Wengerin jatkavan. Mutta voi se olla toisinkin. Ehkä tekisi jo mieli tuoda uutta manageria sisään? Nyt jos koskaan saatetaan kuitenkin olla siinä tilanteessa, että Arsenalin oikeasti kannattaisi jatkaa Wengerin sopimusta. Se kun saattaa kytkeytyä Sánchezin ja Özilin jatkosopimuksiin.

Sánchez jää jos Özil jää?

Özil sanoi noin viikko sitten, että hänen sopimusneuvottelunsa etenevät vasta siinä vaiheessa, kun hän saa tietää Wengerin mahdollisesta jatkosta.

– Seura tietää, että olen täällä ennen kaikkea Arsène Wengerin takia. Hän hankki minut tänne ja nautin hänen luottamustaan, Özil sanoi.

Nyt oman lusikkansa soppaan löi Sánchez, joka kehui vuolaasti Öziliä Arsenalin YouTube-kanavalla.

– Tuntuu hyvin luontevalta pelata hänen (Özil) kanssaan. Hänellä on mahtava pelinäkemys. Ei ole tarpeen kehua hänen pallokontrolliaan, koska kaikki tietävät kuinka hyvä se on, Sánchez sanoi.

Muistetaan nyt, että brittilehtien tietojen mukaan Sánchez ei ole ihan niin iloinen kaikista muista pelikavereistaan. Joidenkin tietojen mukaan chileläinen miettii seuranvaihtoa juuri siksi, että osa joukkueen pelaajista on hänen mukaansa liian huonoja. Ilmeisesti Özil ei kuitenkaan kuulu tähän joukkoon.

Arsenalissa saatetaan siis olla seuraavanlaisessa tilanteessa: Sánchez jää, jos Özil jää. Özil jää, jos Wenger jää.

Onko Arsenalilla varaa menettää sekä Öziliä että Sánchezia?