Didier Drogba paluu Chelsean paitaan on varmistunut, hyökkääjän tehtyä yksivuotisen sopimuksen lontoolaisseuran kanssa. Galatasarayn jättänyt 36-vuotias Norsunluurannikon maajoukkuepelaaja siirtyy Bluesiin vapaana agenttina. Drogba lähti Chelseasta vuonna 2012 edellisen sopimuksensa päätyttyä.

– Päätös oli helppo, sillä en voinut kieltäytyä mahdollisuudesta työskennellä jälleen José Mourinhon kanssa. Jokainen tietää miten erityinen suhde minulla on Chelsean kanssa ja olen aina tuntenut oloni kotoisaksi täällä. Voitontahtoni on edelleen ennallaan, joten odotan innolla mahdollisuuttani auttaa Bluesia, Drogba kertoi Chelsean verkkosivuilla.

Drogba voitti kahdeksan edellisen Chelsea-vuotensa aikana kolme Valioliiga-mestaruutta, neljä FA Cupia ja Mestarien liigan. Norsunluurannikkolainen voitti myös kahdesti Valioliigan maalipörssin.

Lähdettyään Chelseasta Drogba pelasi puolen vuoden ajan Kiinassa Shanghai Shenhuan paidassa, ennen siirtoaan Galatasarayhin. Norsunluurannikkolaishyökkääjä edusti turkkilaisseuraa puolentoista kauden aikana 37 ottelussa.

Maajoukkuetasolla Drogba on pelannut 104 ottelua Norsunluurannikon paidassa. Chelsea-hyökkääjä edusti kotimaatansa myös Brasilian MM-turnauksessa.

Toimittajan sana

Drogban paluu on ilouutinen jokaiselle Chelsean kannattajalle. Kokenut hyökkääjä ei ole ehkä enää parhaassa vedossa, mutta norsunluurannikkolaisen panos henkisenä johtajana on Bluesille korvaamaton apu. Lyhyt sopimus saattaa viitata Drogban uran mahdolliseen päättymiseen tulevan kauden jälkeen. Oli asia miten oli Didi nähdään ensi kaudella jälleen Stamford Bridgellä.