Real Madridin Ángel di Marían siirto Manchester Unitediin on varmistunut. 26-vuotias Argentiinan maajoukkueen laituri liittyy Red Devils -paitaan viisivuotisella sopimuksella.

Unitedin di Maríasta maksama 75 miljoonan euron siirtosumma on Brittein saarten suurin. Edellinen ennätys oli Fernando Torresin hallussa, jonka Chelsea osti tammikuussa 2011 50 miljoonalla eurolla.

– Olen todella tyytyväinen siirrostani Manchester Unitediin. Olen nauttinut ajastani Espanjassa ja moni seurs oli kiinnostunut minusta. United oli kuitenkin ainoa seura, minkä vuoksi olisin jättänyt Real Madridin, di Maria iloitsi Unitedin verkkosivuilla.

– Ángel on maailmanluokan keskikenttäpelaaja, mutta tärkeintä on, että hän on joukkuepelaaja. Di Maria on äärimmäisen nopea ja kyvykäs vasenjalkainen pelaaja, joka tuottaa pelkoa hyvällekin puolustukselle. Hänen harhauttelutaitoja ja kykyjä haastaa vastustaja on ilo katsella, United-manageri Louis van Gaal kommentoi uutta hankintaansa.

Di Maríalla on takana loistava kausi Real Madridin paidassa. Laituri viimeisteli viime vuoden aikana neljä maalia ja antoi 17 maalisyöttöä 34 pelaamassaan sarjaottelussa.

Maajoukkuetasolla di María on edustanut Argentiina tähän mennessä 52 ottelussa ja tehnyt 10 maalia.

Toimittajan sana

Di Marían siirto Unitediin oli monen mutkan takana. Ensinnäkin James Rodriguez pelasi Kolumbian paidassa uskomattoman MM-turnauksen ja teki samalla itsestään vastustattoman houkutuksen näyttäviä pelaajia rakastavalle Realille.

Jamesin siirryttyä Madridiin PSG kiinnostui di Mariasta, muttei pystynyt ostamaan argentiinalaista hankittuaan aiemmin kovaan hintaan Chelsea-puolustaja David Luizin. Pariisilaisten luovuttua kilvasta Unitedista tuli suurin suosikki taitavan laiturin uudeksi seuraksi.

Nyt di María on viimein saatu Old Traffordille ja Britannian siirtoennätys samalla rikottu.