Ajaxin Daley Blindin siirto Manchester Unitediin on varmistunut. Hollantilaiseura vahvisti keskikenttäpelaajan lähdön seuran omilla verkkosivuilla.

Seurat pääsivät perjantaina sopuun 17,3 mljoonan euron arvoisesta siirtosummasta. United ilmoitti verkkosivuillaan Blindin sopimuksen olevan nelivuotinen, sisältäen option lisävuodesta.

– On suuri kunnia siirtyä Manchester Unitediin. Olen pelannut seitsemän vuotta Ajaxissa ja nämä ajat tulevat aina olemaan muistoissani. Louis Van Gaal on todella lahjakas valmentaja. Olen työskennellyt hänen kanssaan Ajaxissa ja Hollannin maajoukkueessa enkä malta odottaa, että pääsen hänen alaisuuteen maailman parhaassa seurassa, Blind kertoi Unitedin verkkosivuilla.

– Olen tyytyväinen, että Daley liittyi seuraan. Hän on todella älykäs pelaaja, joka pystyy pelaamaan montaa eri pelipaikkaa. Daley on hyvä lukemaan peliä ja hän on pelannut useita vuosia alaisuudessani. Blind tulee olemaan suuri lisä joukkueelle, United-manageri van Gaal hehkutti.

Ajaxin kasvattama Blind debytoi kaudella 2008-2009 Ajaxin paidassa. Hollantilainen pelasi kuuden kauden aikana kaikki kilpailut huomioiden 146 ottelua amsterdamilaisten paidassa. Vime kaudella Blind valittiin Hollannin pääsarjan vuoden pelaajaksi.

Brasilian MM-turnauksessa Blind pelasi jokaisessa Oranjen seitsemässä ottelussa ja onnistui kerran maalinteossa. Hollanti voitti turnauksessa pronssia. Kokonaisuudessaan Blind on pelannut 17 ottelua Oranjen paidassa.

Toimittajan sana

Blind sopii mainiosti Unitediin. Hollantilainen voidaan sijoittaa joko puolustavan keskikenttäpelaajan paikalle, missä Darren Fletcherillä on ollut vaikeuksia tai wingbackiksi vasemmalle laidalle.

Valmentaja van Gaal myös tuntee Blindin hyvin luotsattuaan ennen Unitedia Oranjea, mikä saattaa helpottaa nuoren pelaajan sopeutumista Valioliigaan. Blindin hankinnan myötä United tuskin haikailee enää Arturo Vidalin perään.