Se tiedetään, että Memphis Depay siirtyy kuluvan kauden jälkeen PSV Eindhovenista Manchester Unitediin. Siirtohinta on Transfermarktin mukaan 27,5 miljoonaa euroa. Mitä Unitedilla on lupa odottaa 21-vuotiaasta?

– Olen kuullut, että ihmiset vertaavat minua Cristiano Ronaldoon, Depay sanoi Goal.comin haastattelussa.

– On hienoa, että ihmiset sanovat niin, mutta olen vasta 21-vuotias. Toivon, että jonain päivänä voin yltää Cristiano Ronaldon tasolle.

– Olen samantyylinen pelaaja kuin hän. Hän on minulle suuri esikuva. Hän teki niin paljon maaleja (Unitedissa). Minun on taisteltava yltääkseni samaan.

Toimittajan sana

Onko Depay todella samantyylinen pelaaja kuin Ronaldo? On ja ei ole. Siinä missä Ronaldosta on tullut enemmän ja enemmän keskushyökkääjä, Depay on puhtaammin vasen laitahyökkääjä. Tällä kaudella Ronaldo on pelannut WhoScoredin mukaan29 ottelua vasemmalla laidalla ja 16 keskellä, kun taas Depay on pelannut kaikki pelinsä vasempana laiturina.

Tarkastellaan pelin eri osa-alueita Squawkan tilastojen avulla. Molemmat laukovat hurjan määrän kuteja ottelua kohden, Ronaldo 6,4 ja Depaykin 5,8. Ronaldon laukauksista yli puolet lähtee uuden roolin myötä rangaistusalueen sisältä, kun taas Depay laukoo suurimman osan boksin ulkopuolelta.

Syöttämistä vertailtaessa huomataan, että Depay luo itse asiassa enemmän maalipaikkoja ottelua kohden kuin Ronaldo, vaikka maalisyötöt ovat tällä kaudella Ronaldon hyväksi 15-4.

Kaksinkamppailupelaamisessakin on eroa. Ronaldo on tällä kaudella haastanut pallollisena vain 1,6 kertaa ottelua kohden. Depayn lukema näyttää 2,8:aa. Pelipaikkakohtainen ero näkyy myös pääpelaamisessa. Ronaldolle pääpalloja on pelattu huomattavasti enemmän, minkä lisäksi hän on pääpelaamisessa myös huomattavasti parempi kuin Depay.

Osittain pelipaikasta johtuen Depaylla on ollut merkittävästi suurempi puolustusvastuu, mikä näkyy selkeänä erona taklauksissa ja syötönkatkoissa. Molempia Depaylla on enemmän.

Yhteenvetona voidaan siis sanoa, että Depayssa ja Ronaldossa on sekä samaa että eroavaisuuksia. Depay muistuttaa pelityyliltään huomattavasti enemmän aiempien kausien Ronaldoa. Sitä Ronaldoa, joka pelasi Man Unitedissa. Tässä vaiheessa on täysin mahdotonta sanoa, missä suhteessa Depay mahdollisesti yltää Ronaldon United-aikojen tehoihin. Varmaa on vain se, että Depayn kohdalla puhutaan todella lupaavasta laitapelaajasta.