Kutsun sunnuntain A-maaotteluun Irlantia vastaan saanut keskikenttämies Tom Cleverley siirtyy ensi kaudeksi Evertonin riveihin. 13 kertaa Englannin maajoukkueessa esiintynyt 25-vuotias Cleverley pelasi päättyneellä kaudella lainasopimuksella Aston Villassa.

Cleverleyn paperit ovat toistaiseksi Manchester Unitedissa, mutta hänen sopimuksensa umpeutuu kesäkuun viimeinen päivä ja virallisesti viisivuotinen sopimus Evertonin kanssa allekirjoitetaan heti tämän jälkeen.

Cleverley on Evertonin manageri Roberto Martinezille tuttu mies Wiganin ajoilta ja odotukset ovat korkealla Goodison Parkilla.

– Voin kuvitella useammankin syyn minkä takia fanimme tulevat nauttimaan siitä, että Tom edustaa seuraamme, Martinez sanoi Evertonin verkkosivuilla.

– Tärkein asia on se, että hän sopii täydellisesti siihen mitä yritämme rakentaa täällä. Hänellä on myös paljon kokemusta pelaamisesta Valioliigassa ja silti hänellä on parhaat vuotensa vasta juuri edessään.

Hiukan epätasaisesti urallaan edenneellä Cleverleylla olisi ollut muitakin ottajia, mutta Everton veti pisimmän korren.

– Se kertoo myös paljon, että kun Tomin kaltainen pelaaja on saatavilla ilman korvausta ja hän voi valita seuraavan seuransa useista vaihtoehdoista täällä ja ulkomailla, hän valitsi kuitenkin meidät. Se on täydellinen alku hänen uralleen täällä Evertonissa, Martinez suitsutti.