Chelsea tiedottaa verkkosivuillaan hankkineensa Pedro Rodríguezin FC Barcelonan riveistä. Espanjalainen teki lontoolaisseuran kanssa nelivuotisen sopimuksen.

28-vuotias espanjalainen viihtyy parhaiten laiturina, mutta pystyy pelaamaan myös puhtaana keskushyökkääjänä. Pedro pelasi Barcassa 208 La Liga -ottelua, joissa hän teki 58 maalia.

Pedron meriitit ovat kovaa luokkaa. Hän on voittanut Mestarien liigan kolmesti ja La Ligan viidesti. Espanjan maajoukkueessa Pedro on esiintynyt 51 kertaa, joissa maaleja on syntynyt 16.

– Olen erittäin onnellinen ollessani täällä. Olen erittäin innoissani aloittaessani uuden seikkailun Chelseassa, ja olen täällä voittamassa pokaaleita, Pedro kommentoi Chelsean verkkosivuilla.

Pedro oli ratkaisijan roolissa Uefa Super Cupin ottelussa reilu viikko sitten. Laituri iski Barcan voittomaalin 5-4-jatkoaikavoitossa Sevillaa vastaan.

Toimittajan sana

Pedro halusi vaihtaa maisemaa saadakseen säännöllistä peliaikaa tulevaisuudessa. Avauskokoonpanoon murtautuminen on Chelseassa toki Barcaa helpompaa, mutta espanjalaisen nouseminen avauskokoonpanoon ei ole kiveen hakattu.

Lähtökohtaisesti Pedro haastaa Willianin oikean laitahyökkääjän paikasta. Myös Oscar saa olla varuillaan, sillä Pedro pystyy pelaamaan myös hänen pelipaikallaan keskikentän hyökkäävässä roolissa. Espanjalainen on monipuolinen hankinta, ja on takuulla yksi potentiaalisista ratkaisijoista tiukkojen otteluiden kääntämiseen Chelsean eduksi.