Tottenhamin Aaron Lennon palaa onnistuneen lainakauden jälkeen Evertoniin. 28-vuotias englantilaislaituri on tehnyt Toffeesin kanssa kolmivuotisen sopimuksen. Merseysidelaisseura ei paljastanut Lennonin siirtosummaa.

– On hienoa saada Aaron takaisin Evertoniin. Tiedämme saavamme pelaajan, jonka fanit tuntevat. Hänellä oli suuri rooli jälkimmäisellä puolella kautta ja luotamme Lennonin jatkavan peliään, Everton-luotsi Roberto Martínez kommentoi seuran verkkosivuilla.

– Lennonia myös kunnioitetaan pukukopissa ja hän tuo Valioliiga-kokemuksellaan välittömästi tarvittavan lisän seuraamme.

Lennon pelasi viime kaudella 14 ottelua Evertonin paidassa, joista 12 avauksessa. Valioliigassa laituri onnistui kahdesti maalinteossa.

Lennon edusti Tottenhamia yli 350 ottelussa. Englantilaisen suurimmaksi saavutukseksi Spursista jäi kauden 2007-2008 Liigacupin voitto. Lennon oli myös Englannin maajoukkueen mukana vuoden 2006 ja 2010 MM-turnauksissa.

Toimittajan sana

Son Heung-Minin tulo Tottenhamiin Leverkusenista ratkaisi, ettei Lennonille jäisi enää tilaa White Hart Lanella. Érik Lamela, kun meni myös Mauricio Pochettinon papereissa edelle.

Evertoniin Lennon toi viime keväänä tarvittavaa sähäkkyyttä ja nopeutta laidalle. Englantilaislaituri on vahva nousemaan vastahyökkäyksiin ja leikkaamaan sisään keskustaan. Gerard Deulofeulta esimerkiksi vastaavaa röyhkeyttä ei löydy ainakaan vielä tarpeeksi. Tässä hankinnassa Martínez tiesi mitä hän tulee saamaan, joten peliaika lienee tiedossa avauskokoonpanossa.