Leicester tiedottaa verkkosivuillaan hankkineensa Demarai Grayn Mestaruussarjan Birminghamista. 19-vuotias laituri teki Kettupaitojen kanssa neljän ja puolen vuoden sopimuksen. Siirtosummaa ei kerrottu julkisuuteen.

Gray on ollut vakiokasvo Birminghamin avauskokoonpanossa kuluvalla kaudella. Englantilainen on pelannut 24 Mestaruussarjan ottelua, joista avauskokoonpanossa kahta lukuun ottamatta. Gray teki esiintymisissään yhden maalin ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön.

Gray on pelannut Englannin juniorimaajoukkueissa useammassa ikäluokassa. Alle 20-vuotiaissa esiintymisiä on nähty viisi, joissa laituri on tehnyt kaksi maalia.

19-vuotias englantilainen on kerennyt nuoresta iästään huolimatta keräämään jo mukavasti kokemusta miesten tasolla. Gray on pelannut 78 ottelua ammattilaistasolla.

Toimittajan sana

Leicester on pelannut läpi kauden hyvin kapealla materiaalilla. Gray tuo helpotusta laituriosastolle, jossa Riyad Mahrez ja Marc Albrighton ovat pelanneet isoja minuuttimääriä.

Gray tuskin nousee säännölliseksi avauskokoonpanon pelaajaksi vielä kuluvalla kaudella, mutta on oiva sijoitus tulevaisuuteen. Nuorukainen tunnetaan kovasta työmoraalistaan ja sopii siksi Leicesterin profiiliin hyvin.