Yksi maailman vanhimmista elossa olevista jalkapalloseuroista, 150-vuotias Nottingham Forest on ollut saamassa uuden pääomistajan Kreikasta. Kreikan mestariseura Olympiakosin omistavan liikemiehen Evangelos Marinakisin ostoaie saattaa kuitenkin karahtaa karille, sillä miehen hämärätoimia tutkii Guardianin mukaan nyt myös Euroopan jalkapalloliitto Uefa.

Kreikassa Marinakisia epäillään petoksesta, lahjonnasta ja kiristyksestä. Hänellä uskotaan muun muassa olevan osuutta erotuomarin ja valtapuolue Syrizan kansanedustajan Petros Konstantineasin omistaman leipomon räjäytykseen.

Marinakis itse kiistää kaikki rikossyytteet, mutta oikeusprosessin ajaksi hänet on siirretty syrjään kaikesta Kreikan jalkapallotoiminnasta. Marinakis itse on toiveikas, että hän voittaa jutun lähikuukausina Ateenan vetoomustuomioistuimessa.

Kuusi peräkkäistä kansallista mestaruutta voittaneen Olympiakosin tapaus on ollut Kreikassa esillä jo vuodesta 2013 lähtien, mutta Uefan mukaantulo vaikuttaa tapaukseen Nottinghamin kannalta merkittävästi. Toisin kuin Englannin liigaorganisaatio, Uefa ei tarvitse oikeuden päätöstä asettaakseen sanktioita seuroille tai yksityishenkilöille, vaan se voi ryhtyä toimiin jo pelkkien ”riittävien näyttöjen” perusteella. Uefa tutkii Marinakista nimenomaan ottelumanipulaatioista epäiltynä.

Ilman Uefan sanktioita Marinakisin mahdollinen osto läpäisisi luultavasti Englannin liigaorganisaation seulan, sillä rikostuomioita hänellä ei ole tilillään. Samaan tapaan aiemmin hyväksyttiin myös petoksesta epäillyn Massimo Cellinon Leedsin osto.

Marinakis on käynyt kuukausien ajan keskusteluja Nottingham Forestin kuwaitilaisomistaja Fawaz al-Hasawin kanssa seuran pääomistajuudesta. Kannattajia Marinakisin mahdollinen pääomistajuus kuitenkin huolettaa.

-Haluamme seuramme menestyvän jälleen, mutta kestävällä tavalla. Haluamme uskoa, että horisontissa näkyy positiivinen muutos, mutta on huolestuttavaa nähdä, että henkilöllä on tuollainen rasite. Haluaisimme saada nopeasti vahvistuksen sille, että seura on hyvissä käsissä, kannattajia edustava Richard Antcliff totesi Guardianille jo heinäkuussa.

Thomas Lamin seura Nottingham on viiden kierroksen jälkeen Englannin Mestaruussarjassa sijalla 7. Joukkue vahvisti vastikään rivejään tanskalaisella Nicklas Bendtnerillä.