Valioliiga-lauantaina pelattiin neljä Suomen aikaa klo 17 alkanutta ottelua.

Arsenal-Stoke

Arsenal sai vieraakseen Stoken. Ilmiliekeissä viime aikoina riehuneen Alexis Sánchezin johdolla Gunners oli päivän peliin lähdettäessä sarjakakkosena, kolme pistettä Chelseaa perässä. Potters taistelee paikastaan kymmenen parhaan joukossa.

14 - Arsenal have won each of their last 14 home games in all competitions against Stoke, keeping eight clean sheets in this run. Control.

Tapansa mukaan hienosti käyttäytyneet vieraskannattajat saivat aihetta riemuun 25. minuutilla, kun Gunners-toppari Shkodran Mustafi joutui jättämään kentän loukkaantumisen johdosta. Oikeana pakkina aloittanut Gabriel siirtyi keskuspuolustukseen, ja kentälle juoksi pelikuntoon palannut Héctor Bellerín.

Pari minuuttia myöhemmin erotuomari Lee Mason puhalsi vieraille rangaistupotkun, kun Granit Xhakan kyynärpää kolahti Joe Allenin päähän boksissa. Charlie Adam sijoitti pallon oikeaan alakulmaan. Rankkariin johtanut tilanne oli hidastusten perusteella täysi vahinko, mutta tuomio täysin oikea.

Pelitapahtumiin nähden oikeutetusti Theo Walcott toi Arsenalin tasoihin ohjauksellaan Bellerínin keskityksestä 42. minuutilla. Maali merkitsi tekijälleen parinkin merkittävän rajan rikkoutumista.

Theo Walcott scores his 100th career goal at club level, coming in his 384th game in all competitions.

B/R Football

@brfootball
10th goal of the season for Theo Walcott, you know what that means ☕

50. minuutilla Mesut Özil puski pallon yli vastaan tulleen maalivahti Lee Grantin. Oivaltavan noston 2-1-maaliin tarjoili Alex Oxlade-Chamberlain. Maalin syntyessä Stoke pelasi käytännössä miesalivoimalla, sillä Erik Pieters loukkaantui edellisessä tilanteessa, eikä ehtinyt pelipaikalleen kentän laidalta ajoissa.

Arsène Wengerin tehtävä laitureiden valinnassa ei tänään ainakaan helpottunut. Jälleen hyvän ottelun pelannut Oxlade-Chamberlain tuli vaihtoon 69. minuutilla. Hänet kentällä korvannut Alex Iwobi onnistui maalinteossa kuusi minuuttia tämän jälkeen.

Burnley-Bournemouth

Bournemouth haki jatkoa onnistuneille Turf Moore -vierailuilleen; Kirsikat eivät ennen tätä päivää olleet hävinneet koskaan Burnleyn kotiareenalla. Sean Dychen joukot ottivat kuitenkin ensimmäisen kiinnityksen päivän pisteisiin, kun Jeff Hendrick ampui kotijoukkueen johtoon ottelun 14. minuutilla. Upea kierre lähti boksin ulkopuolelta, ja upposi oikeaan ylänurkkaan.

Football Weekly

@Tomandthesquad
The first goal in the #PL today was this stunner from Jeff Hendrick for #Burnley! What a strike!! #TwitterClarets

Lisää tuli jo kolme minuuttia myöhemmin; 2-0-osuma Stephen Wardin nimiin. Juuri ennen taukoa Benik Afobe toi vieraat takaisin peliin; ajassa 45+2 tilanne muuttui muotoon 2-1.

Bournemouthin hyvä saldo Burnleyn vieraana näytti saavan tahran, sillä kotijoukkue siirtyi uudelleen kahden maalin johtoon George Boydin toimesta, kun oltiin pelattu 75 minuuttia. Kirsikat nousivat vielä maalin päähän, kun Charlie Daniels onnistui ajassa 90+1.

Hull-Crystal Palace

Hull pyrki nostamaan itseään lähemmäs kuivaa maata kotiottelussaan Crystal Palacea vastaan. Tiikereitten tilanne on vaikea, se oli ennen tätä kierrosta toiseksi viimeisenä, vain kaksi pistettä edellä hännänhuippu Swanseaa.

Samoin kuin Emiratesilla, myös KC Stadiumilla maalinteko aloitettiin pilkulta, josta Robert Snodgrass siirsi kotijoukkueen johtoon. Hidastusten perusteella tuomio meni pahasti pieleen – Snodgrass filmasi tilanteen, eikä kontaktia puolustajan kanssa ollut lainkaan.
Gary Lineker muotoili näkemyksensä tilanteesta runollisesti.

Gary Lineker

@GaryLineker
Awful dive from Snodgrass who gets up from the grass to score from the spot.

Palacen tasoitus syntyi sekin rankkarista, maalintekijänä Christian Benteke ajassa 52 minuuttia. Vieraat menivät isäntiensä ohi 71. minuutilla, kun Wilfried Zaha muutti tilanteeksi 1-2. Johtoasema kesti vain minuutin – Hullin tämänkertaisena sankarina Adama Diomande. Tiikerit ottivat johdon ottelussa jälleen 78. minuutilla kun Jake Livermore onnistui maalinteossa.

Selvyyttä paremmuudesta ei näyttänyt syntyvän, kun Fraizer Campbell tasoitti pelin vain yhdeksän minuuttia kentälle tulonsa jälkeen.

Swansea-Sunderland

Walesissa kohtasivat liigan tyvipään Swansea ja Sunderland. Ennen ottelua joukkueiden ero oli kaksi pistettä.

19 - Since Bob Bradley took charge of Swansea on October 3rd, they have conceded the most goals in the Premier League (19). Prey.

Kotijoukkue oli tilastojen valossa avausjaksolla aktiivisempi, mutta täysosumia ei ennen taukoa pääty todistamaan. Toisen jakson alussa pöytäkirjaan merkittiin tuttu nimi, kun Gylfi Sigurdsson vei rankkarista Joutsenet 1-0-johtoon. Vain neljä minuuttia myöhemmin syntyi maali pelitilanteesta, johdon tuplaajana Fernando Llorente. Sigurdsson tarjoili syötön.

Premier League

@premierleague
📸 Sigurdsson is at the heart of Swansea's play, scoring and assisting in south Wales. 2-0 to the hosts (59 mins) #SWASUN

Myös Llorenten päivä oli hyvä. Espanjalaishyökkääjä teki toisen maalinsa 80. minuutilla, sinetöiden Swansean nousun pois sarjan viimeiseltä tilalta.

Arsenal-Stoke 3-1
0-1 Adam (29. rp)
1-1 Walcott (42.)
2-1 Özil (50.)
3-1 Iwobi (75.)

Burnley-Bournemouth 3-2
1-0 Hendrick (13.)
2-0 Ward (16.)