West Bromwich on asettanut maalivahdilleen Sam Johnstonelle 10 miljoonan punnan (noin 11,6 miljoonaa euroa) hintapyynnön, kertoo Evening Standard.

Johnstone, 28, on Manchester Unitedin kasvatti, mutta hän ei ikinä päässyt esiintymään kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa. Hän kierteli lainaseurasta toiseen, kunnes West Brom osti hänet kesällä 2018 reilun seitsemän miljoonan euron korvauksella.

Sen jälkeen Johnstonen ura on ollut vahvassa nousukiidossa. Hän on pelannut Baggiesin riveissä 125 ottelua ja viime kuussa hän sai uransa ensimmäisen A-maajoukkuekutsun, joskaan hän ei vielä debytoinut Englannin tolppien välissä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että West Bromwichin ja Johnstonen tiet ovat eroamassa, sillä seura on putoamassa Valioliigasta, mutta Johnstonella on kysyntää pääsarjatasolla. West Bromwich on Valioliigassa viimeistä edellisenä ja yhdeksän pisteen päässä putoamisviivasta, kun kuusi kierrosta on pelaamatta.

– Voimme puhua siitä vasta, kun olemme varmistaneet paikkamme Valioliiga-seurana, vastasi West Bromin manageri Sam Allardyce kysyttäessä Johnstonen tulevaisuudesta.

– Se tarkoittaisi keskustelua seurajohdon kanssa. Meidän pitäisi katsoa, mitä voimme tehdä Samin sopimukselle ja yrittää houkutella hänet jäämään.

Johnstonen ja West Bromwichin sopimus päättyy ensi kauden jälkeen, jolloin hän voi vaihtaa seuraa ilman siirtokorvausta, ellei uutta diiliä synny.

Evening Standardin mukaan Tottenham ja West Ham ovat pitäneet Johnstonen tilannetta silmällä. Tottenhamin ykkösvahdin Hugo Lloris’n sopimus kattaa vielä ensi kauden, mutta häntä on huhuttu Paris Saint-Germainiin. West Hamin ykköstorjuja Łukasz Fabiański solmi hiljattain jatkosopimuksen ensi kaudesta, mutta hän on kärsinyt loukkaantumisista ja hänelle tulee kesällä mittariin 37 vuotta.